На Львівщині попрощалися з пілотами, які віддали життя за свободу й єдність України

На Львівщині попрощалися з пілотами, які віддали життя за свободу й єдність України

23.05.14 18:48 0 802
21 травня 2014 року у Бродах на Львівщині поховали пілотів, які загинули в небі над Слов'янськом під час антитерористичної операції. У жалобних заходах взяли участь свободівці – голова Львівської облдержадміністрації Ірина Сех, голова Львівської обласної ради Петро Колодій, народний депутат України Олег Панькевич, депутати обласної та місцевих рад.

Тисячі людей зібралися, щоб провесті героїв в останню путь. Вздовж усього шляху траурної процесії стояли діти і дорослі із державними прапорами.

"У людини завжди є вибір, навіть якщо ти військовий і маєш виконувати наказ. Наші льотчики вибрали честь, гідність, виконання свого обов'язку та служіння своєму народові. Вони, не вагаючись, вирушили в саме пекло і здобули вічність.

Родичі героїв повинні знати, що ми ніколи не забудемо їхнього подвигу. Ми завжди будемо в боргу перед ними - тими, хто заради спільної справи сплатив найвищу ціну. А злочинці, які прийшли на нашу землю з агресією, нехай пам'ятають, що не буде їм прощення за смерть героїв, за горе й сльози осиротілих дітей, вдів і згорьованих матерів. Ці жертви не можуть бути марними, окупант не буде панувати на нашій землі", - зазначила Ірина Сех.

Напередодні двох із п'яти загиблих льотчиків (Олександра Сабаду та Миколу Топчія) із Бродів гелікоптером доставили у Кіровоградську та Харківську області, де їх поховають. Руслана Плоходька, Сергія Руденка та Ігоря Грішина поховали на Бродівщині.

Нагадаємо, 21 травня 2014 року на Львівщині, згідно з розпорядженням голови Львівської облдержадміністрації Ірини Сех, оголошено Днем жалоби.

2 травня під час антитерористичної операції у Слов'янську терористі збили два вертольоти із п'ятьма пілотами із Бродівської вертолітної ескадрильї.

Загиблі герої

Майор Сабада Олександр Борисович, начальник штабу-перший заступник командира вертолітної ескадрильї, 34 роки, народився в Черкаській області, родина мешкає в Бродах, залишилося двоє дітей – 11 і 2 років.

Майор Плоходько Руслан Володимирович, командир вертолітної ланки, 39 років, народився в Харкові, залишилося двоє дітей 10 і 3 років.

Майор Руденко Сергій Сергійович, командир вертолітної ланки, 35 років, народився в Бродах, залишилася трирічна дочка.

Капітан Топчій Микола Миколайович, бортовий авіаційний технік вертолітної ланки, 38 років, народився в Харківській області, сім'я мешкає в Бродах, дочка – 10 років.

Старший лейтенант Грішин Ігор Іванович, бортовий авіаційний технік вертолітної ланки, 39 років, народився в Слов'янську Донецької області, родина мешкає в Бродах, двоє дітей – 8 і 7 років.

Про це повідомили в прес-службі Львівської обласної організації ВО "Свобода"
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: «Луцьке підприємство ...
Наступна новина: На Тернопіллі лауреати ...

КОМЕНТАРІ