Анатолій Сіренко: двоколісний мототранспорт не іграшка для дітей

Анатолій Сіренко: двоколісний мототранспорт не іграшка для дітей

23.05.14 14:07 0 769
Як тільки поліпшуються погодні умови, а температура повітря піднімається до позначки «плюс», на дорогах збільшується кількість мотоциклів, мопедів, скутерів. Разом з цим, на жаль, збільшується кількість пригод за участю цієї категорії учасників дорожнього руху.

З огляду на це, у весняно-літній період працівники ДАІ посилюють контроль за рухом мототранспорту. У полі зору правоохоронців насамперед неповнолітні водії «залізних коней». Мопеди та скутери не надто дорогий, а тому доволі доступний вид транспорту. Сучасні підлітки, а частіше саме вони «ганяють» на мопедах по дорогах, сприймають їх як зручний та модний засіб пересування. При цьому «великі» діти, як правило, не надто переймаються дотриманням Правил дорожнього руху.

До того ж, самі батьки юних «гонщиків» нерідко сприяють їм у таких небезпечних розвагах, купуючи своїм дітям двоколісні «іграшки». Й забувають, що такий подарунок, без відповідної підготовки може коштувати дитині не тільки здоров'я, а й життя.

«Відсутність навичок водіння, самовпевненість, незнання Правил дорожнього руху, ігнорування елементарних засобів безпеки часто призводить до серйозних травм не тільки водія скутера, але і його пасажирів», - наголошує начальник Департаменту ДАІ МВС України Анатолій Сіренко, - тож хотів аби батьки підлітків розуміли, що разом з двоколісним транспортом, вони повинні «подарувати» своїм дітям почуття відповідальності.

Прес-служба Департаменту

ДАІ МВС України

Джерело: www.sai.gov.ua
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ