У Львівській області Ірина Сех обговорила із Джеффрі Пайєттом суспільно-політичну та соціально-економічну ситуацію в регіоні

У Львівській області Ірина Сех обговорила із Джеффрі Пайєттом суспільно-політичну та соціально-економічну ситуацію в регіоні

23.05.14 10:49 0 791
Голова Львівської облдержадміністрації Ірина Сех зустрілась із Надзвичайним і Повноважним Послом США в Україні Джеффрі Пайєттом. Під час зустрічі обговорили суспільно-політичну та соціально-економічну ситуацію на Львівщині.

Голова ОДА подякувала Послу та американській спільноті за підтримку в питаннях територіальної цілісності України та проєвропейського курсу розвитку. «Сподіваємось, що за підтримки світової спільноти ситуацію в Україні буде врегульовано», - сказала Ірина Сех.

Вона розповіла про переселенців із південних та південно-східних областей країни, яких тимчасово влаштовано на проживання у Львівській області. Зокрема, голова ОДА зазначила, що без залучення бюджетних коштів, зусиллями меценатів, громадських та благодійних організацій, бізнесменів та громади Львівщини вдалось зібрати майже 5 млн. грн. позабюджетних коштів для потреб переселенців.

Своєю чергою Посол запевнив, що у ці нелегкі часи Україна може повністю розраховувати на підтримку як президента США, так і американського уряду загалом.

За словами Дж. Пайєтта, лише український народ може самостійно визначати долю своєї країни, й першочерговим завданням зараз є консолідувати націю, аби зберегти цілісність України.

Також Надзвичайний і Повноважний Посол США в Україні поцікавився позицією місцевої влади щодо конституційної реформи в країні.

«Ми підтримуємо те, що систему місцевого самоврядування необхідно реформувати. Однозначно необхідно збільшувати повноваження місцевої влади та підвищувати фінансову спроможність регіонів для вирішення питань на місцях. Однак не слід плутати децентралізацію влади із федералізацією країни. Зараз ми працюємо над залученням інвестицій в економіку області, збільшенням робочих місць. Саме це є найкращим показником ефективності роботи влади», - зазначила голова ОДА.

Про це повідомили у Львівській обласній державній адміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Волинь: голова ...
Наступна новина: У Києві представили першу ...

КОМЕНТАРІ