На Львівщині буде розроблена комплексна Програма із вшанування Героїв Революції Гідності

На Львівщині буде розроблена комплексна Програма із вшанування Героїв Революції Гідності

23.05.14 11:12 0 1184
У Львівській облдержадміністрації розроблять комплексну Програму щодо вшанування Героїв Небесної Сотні Львівщини. Таке спільне рішення було прийнято 22 травня, під час зустрічі голови Львівської облдержадміністрації Ірини Сех з родичами полеглих на Майдані, яка відбулася напередодні Дня Героя.

«Ми створимо робочу групу, яка врахує всі побажання родин загиблих, і вже ближчим часом така програма буде розроблена, і впевнена, підтримана депутатським корпусом Львівської обласної ради», – зазначила Ірина Сех.

Під час зустрічі родичі Героїв Майдану звернулися до керівника області з проханням допомогти у справах з розслідуванням щодо загибелі їхніх дітей та сприяти в наданні якомога більшої кількості фото- та відео матеріалів, де зафіксовано останні хвилини їхнього життя. Адже пошук і покарання винних – це найважливіше питання.

Своєю чергою, Ірина Сех поінформувала про те, що перші кримінальні справи щодо вбивств на Інститутській передані до суду, однак є ще багато справ, які зараз розслідуються. Вона запевнила, що по кожному загиблому буде скеровано лист в Генеральну прокуратуру України, аби максимально інформувати близьких про хід розслідування.

Також голова Львівської ОДА повідомила, що з обласного бюджету перераховано по сто тисяч гривень адресної допомоги для кожної родини. Окрім того, представнику кожної родини Ірина Сех вручила матеріальну допомогу, надану благодійниками.

«Немає слів, щоб висловити біль втрати, яку Ви переживаєте. Ми, живі, завжди відчуватимемо провину перед Героями Небесної Сотні. Всі полеглі безумовно є Героями України, адже немає більшого подвигу, аніж пожертвувати власне життя за свою державу. Ми про це пам’ятаємо і знаємо, в якому боргу перед кожною родиною, в якій загинули син, чоловік, батько», – зазначила голова Львівської ОДА.

Про це повідомили у Львівській обласній державній адміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ