Олег Панькевич: "Укладення меморандумів – це створення видимості боротьби за єдність України"

Олег Панькевич: "Укладення меморандумів – це створення видимості боротьби за єдність України"

23.05.14 16:41 0 798
Ніякі меморандуми не можуть стати підставою для порозуміння між патріотично налаштованими громадянами України і так званими сепаратистами. Адже насправді вони ніякі не "сепаратисті" в загальноприйнятому розумінні цього слова і не просто зрадники, вони – терористі і затяті вороги України, які її ненавидять і хочуть знищити за допомогою Росії з ідейних міркувань. Про це заявив народний депутат України від Всеукраїнського об'єднання "Свобода" Олег Панькевич, коментуючи голосування щодо "Меморандуму порозуміння і миру".

"Не можна сподіватися, що загальні фрази про розширення повноважень регіонів, про амністію, реформи, боротьбу з корупцією, особливий статус російської мови та про оновлення правоохоронної системи, які повторюють, як мантру, вже протягом кількох місяців, хоч якось вплинуть на так званих сепаратистів. Їх не зупинять ні круглі столи, ні акти Верховної Ради, ні якісь реальні поступки з боку центральної влади. Таким зрозуміла лише мова сили, і по-іншому з ними не можна.

Якщо ж Верховна Рада, ухвалюючи Меморандум, сподівалась, що він якось реально допоможе сотням тисяч мешканців Сходу і Півдня, які підтримують сепаратистів, змінити свої проросійські настрої і більш прихильно дивитись в бік Києва, то такі сподівання теж є марними. Жодні меморандуми і круглі столи не можуть швидко вплинути на свідомість людей, котрі виховані в дусі "совка", української меншовартості, яких десятиріччями лякали "бандерівцями" та які нормально сприймають криміналітет в органах влади. Для зміни їхніх поглядів потрібен довгий і кропіткий інформаційний вплив на них, потрібна тривала роз'яснювальна робота, що, своєю чергою, потребує як мінімум справжньої проукраїнської позиції влади як в центрі, так і в регіонах. Меморандум повинен пропонувати обопільні реальні кроки до примирення – лише тоді він матиме шанси на успіх.

Не вирішивши питання про зупинення чи припинення військової агресії на сході країни, меморандум викликав багато запитань з іншого боку – з боку патріотично налаштованих громадян України. Люди запитують, чому Верховна Рада повністю і беззаперечно підтримує так звані Женевські домовленості, якщо вони покладають усі зобов'язання фактично лише на Україну і навіть не згадують про Крим? Про яке гарантування статусу російської мови йдеться в меморандумі, якщо досі є чинним закон про мови в редакції Колєсніченка, який фактично надав преференції російській мові?

Людей обурює, що замість реального очищення армії та правоохоронної системи від пособників терористів, замість реальної допомоги Збройним силам і Національній гвардії бронежилетами, засобами розвідки, сучасною зброєю, іншими необхідними речами ініціатори меморандуму, по-суті, декларативно вимагають від правоохоронних органів та армії оперативно забезпечити безпеку громадян та повернутись в місця постійної дислокації", – зазначив Олег Панькевич.

За словами свободівця, за допомогою меморандуму створюється видимість боротьби за єдність українського суспільства, в той час як насправді триває торг з олігархами сходу країни про розподіл зон впливу в новітній Україні, наслідком якого буде фактична консервація сепаратизму та подальше правління криміналітету на значній території держави.

Про це повідомили в прес-службі Львівської обласної організації ВО "Свобода"
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ