В Житомирській області робочі зустрічі з проблем транспорту за участю громадськості та ЗМІ стануть регулярними

В Житомирській області робочі зустрічі з проблем транспорту за участю громадськості та ЗМІ стануть регулярними

23.05.14 10:33 0 802
Робоча зустріч з перевізниками, керівниками міст, громадських організацій та контролюючих органів, яка відбулась 21 травня під головуванням заступника голови-керівника апарату облдержадміністрації Ірини Супрун, - перший відкритий форум в регіоні, необхідність в проведенні якого назріла давно.

Основні питання, які були запропоновані до дискусії:

• Концепція розвитку транспортної системи Житомирської області;

• Безпека дорожнього руху та безпека перевезень в області.

Відкриваючи зустріч, Ірина Супрун наголосила на соціальній та економічній важливості транспортного комплексу регіону та необхідності забезпечення його сталого розвитку. Зокрема, було наголошено на необхідності ініціювання публічного діалогу з метою відкритого та прозорого обговорення кожного кроку в реформуванні транспортної системи.

Участь у заході взяли керівник Департаменту безпеки Міністерства інфраструктури України Микола Горбаха та його перший заступник пан В’ячеслав Дідківський, а також перший заступник голови Укртрансінспекції пан Володимир Балін.

У своєму виступі директор департаменту безпеки Міністерства інфраструктури України Микола Горбаха звернув увагу на необхідності безумовного дотримання вимог правил дорожнього руху та вимог нормативних документів з безпеки перевезень та безпеки експлуатації транспортних засобів. Було доведено до відома громадськості та перевізників основні аспекти роботи Міністерства в напрямку безпеки. Окремо наголошено на абсолютній необхідності забезпечення доступності транспортної системи для людей із обмеженими фізичними можливостями та інших моломобільних груп населення.

Перший заступник голови Укртрансінспекції Володимир Балін зауважив на кроках Укртрансінспекції щодо посилення контролю за безпекою перевезень. Зокрема, увага була звернена на боротьбі із нелегальними перевізниками та на ролі місцевих органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування в успішності цієї роботи. До громадськості було доведено кроки, які вживаються з метою удосконалення формату співпраці контролюючого органу із перевізниками.

В ході зустрічі презентовано та винесено на обговорення громадськості Концепцію програми розвитку транспортної системи Житомирської області. Документ містить базисні принципи та підходи до розвитку транспортної системи в області. Громадськість запрошується до дискусії та обговорення документу.

Погоджено, що подальші кроки щодо обговорення та реалізації концепції будуть публічними. Зокрема, буде розроблено та опубліковано графік робочих зустрічей з проблем транспорту за участю громадськості та ЗМІ.

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Львівській області ...
Наступна новина: У Тернополі відзначили ...

КОМЕНТАРІ