відбувся обласний етап XX Всеукраїнського фестивалю дружин юних пожежних

відбувся обласний етап XX Всеукраїнського фестивалю дружин юних пожежних

23.05.14 13:42 0 769
21 травня на обласному етапі XX Всеукраїнського фестивалю дружин юних пожежних в Житомирському Палаці культури хлопців та дівчат з різних куточків області вітали співробітники Управління ДСНС у області, управління освіти і науки та представники Добровільного пожежного товариства України. Запекла боротьба за право представляти Житомирську область у фіналі Всеукраїнського фестивалю велася серед 8 найкращих команд регіону: «Малиновий джем» СЗОШ №17 м. Бердичева, «Зворотна тяга» Ємільчинського району, «Мисливці за пожежами» Новогуйвинської гімназії Житомирського району, «Пожежна варта» Житомирської ЗОШ І-ІІІ ст. №5, «Унікум» Житомирського міського колегіуму, «На всякий пожежний!» Коростенської ЗОШ І-ІІІ ст. №2, «Драйв» Попільнянської гімназії №1 та«Спалах» Миропільської ЗОШ І-ІІ ступенів Романівського району.

Організатори розповіли, що дитячо-юнацький рух юних пожежних було створено в 1910 році органами управління освіти, пожежною охороною і Всеукраїнським добровільним пожежним товариством. Перші організації юних пожежних називалися дитячими потішними загонами. Перші дружини юних пожежних (ДЮП) з'явилися в 1959 році. Хлопці і дівчата вчилися правилам обережного поводження з вогнем, прийомам гасіння вогню, порятунку і саморятування, надання першої медичної допомоги. Дружини юних пожежних існують і в даний час. Діти вивчають пожежну справу і є помічниками співробітників ДСНС у профілактичній роботі з попередження пожеж. ДЮП – це cила, яка понад століття протидіє вогню!

Урочисто відкрив обласний етап ХX Всеукраїнського фестивалю Дружин юних пожежних почесний гість заходу, начальник відділу Добровільного пожежного Товариства України та почесний член суддівської колегії заключного етапу Всеукраїнського Фестивалю ДЮП Валентин Стоєцький. У своєму вітальному слові він зазначив, що з року в рік зростає кількість юних помічників пожежників, які своєю творчістю зменшують кількість пожеж, зокрема через дитячі пустощі з вогнем.

Детальніше про діяльність дружин, присутні на обласному етапі, журі та вболівальники дізналися з конкурсу «Домашнє завдання», тема якого цього року звучала так ««Про безпеку пам’ятай, цінуй життя – в біду не потрапляй». Кожна команда показала свої міні-сценки протипожежної спрямованості. Фантазії учасників не було меж. Це було повчально і цікаво!

На другому етапі, в особистій боротьбі зустрілися капітани команд у форматі бліцопитування на знання та вміння надавати першу медичну допомогу. Оцінювала знання з медицини тренер з першої невідкладної допомоги Житомирської міської організації Товариства Червоного Хреста України Інна Голумбевська.

У наступному конкурсі представники команд проявляли вміння в'язати рятувальні та туристичні вузли. Переможцями даного етапу були ті, хто найшвидше та найкраще виконував дані завдання. В свою чергу конкурс «Рятувальна мотузка» вніс свої корективи у розподіл загальних місць на Фестивалі.

За підсумками проведених змагань тріумфаторами стали команда ДЮП «На всякий пожежний!» школи № 2 міста Коростень, яка посіла І-місце, II місце здобула команда ДЮП «Зворотня тяга» Ємільчинського гімназії та III місце – у команди ДЮП «Малиновий джем» спеціалізованої загальноосвітньої школи № 17 міста Бердичів.

Командам-переможцям вручили почесні грамоти, кубки та подарунки. Фестиваль і для школярів, і для рятувальників області став вельми цікавим та пізнавальним заходом – юні таланти затвердилися у своєму виборі професії, а фахівці з ДСНС впевнилися, що підростає гідна зміна.

У ДСНС у Житомирській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Київській триває ...
Наступна новина: Кам’янка – Бузька: ...

КОМЕНТАРІ