У Житомирському державному університеті імені Івана Франка відзначили кращих науковців

У Житомирському державному університеті імені Івана Франка відзначили кращих науковців

23.05.14 10:06 0 681
У Житомирському державному університеті імені Івана Франка підбили підсумки роботи за 2013 рік та вже вчетверте вручили нагороди – скляні стели «Науковець року – 2013» та «Молодий науковець року – 2013». Цей вищий навчальний заклад має чим пишатися, адже у ньому працює 497 викладачів, 33 з яких – доктори наук, а 287 – кандидати наук. У минулому році науковці ЖДУ опублікували майже 150 статей у міжнародних виданнях.

За словами ректора ЖДУ імені Івана Франка Петра Сауха, багатство будь-якої країни залежить від її наукового потенціалу. А відзначення кращих науковців мотивує їх до нових відкриттів і досягнень. Петро Юрійович зазначив, що адміністрація навчального закладу дбає про те, аби зберегти та примножити наукові традиції, завдяки яким університет відомий не лише в Україні, а й у всьому світі. Ректор наголошує на тому, що угоди про міжнародну співпрацю з провідними закордонними навчальними закладами є доказом визнання і поваги до професорсько-викладацького складу ЖДУ імені Івана Франка. Петро Саух висловив сподівання, що наука все-таки перетвориться на пріоритетний напрямок державної політики в Україні, адже без її розвитку і підтримки університет втрачає свою цінність як потужний центр знань.

На свято в університет завітала заступник голови – керівник апарату облдержадміністрації Ірина Супрун. Вона акцентувала увагу на вагомому значенні цього навчального закладу у формуванні власних наукових традицій та побажала викладачам і студентам наснаги, здоров’я, терпіння та мудрості. Ірина Анатоліївна вручила науковцям університету почесні грамоти обласної державної адміністрації та обласної ради. Окрім цього, начальник управління освіти і науки облдержадміністрації Олександр Пастовенський теж відзначив грамотами провідних науковців.

Кращими науковцями за підсумками 2013 року стали 8 викладачів університету. Скляні стели «Науковець року – 2013» отримали доктор філософських наук, професор, завідувач кафедри естетики, етики та образотворчого мистецтва Олена Поліщук, доктор педагогічних наук, професор кафедри педагогіки Олександра Дубасенюк, доктор біологічних наук, доцент, завідувач кафедри ботаніки, біоресурсів та збереження біорізноманіття Галина Киричук, доктор філологічних наук, професор, завідувач кафедри української мови Віктор Мойсієнко. У номінації "Молодий науковець року" нагороджені кандидат філософських наук, доцент кафедри естетики, етики та образотворчого мистецтва Ірина Яцик, кандидат педагогічних наук, доцент кафедри прикладної математики та інформатики Тетяна Вакалюк, кандидат біологічних наук, доцент, завідувач кафедри медико-біологічних основ фізичного виховання та спорту Наталія Корнійчук, кандидат філологічних наук, доцент кафедри міжкультурної комунікації Олена Андрушенко.

Напередодні Дня науки, що відзначається в Україні у третю суботу травня, вручення таких цінних нагород є знаковою та символічною подією, оскільки підтверджує вагомий внесок професорсько-викладацького складу ЖДУ імені Івана Франка у розвиток вітчизняної освіти та кращих наукових практик.

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Десятки бізнес-лідерів ...
Наступна новина: На семінарі у Чернівецькій ...

КОМЕНТАРІ