У приміщенні Богунської райради встановлено погруддя Тараса Шевченка – одну із останніх робіт заслуженого діяча мистецтв України, скульптора Дмитра Краснюка

У приміщенні Богунської райради встановлено погруддя Тараса Шевченка – одну із останніх робіт заслуженого діяча мистецтв України, скульптора Дмитра Краснюка

23.05.14 16:47 0 755
В рамках святкування 200-річчя великого Кобзаря 22 травня у Житомирі, у приміщенні Богунської районної ради, було урочисто відкрито погруддя Тараса Шевченка. Саме 22 травня виповнюється 153 роки від дня перепоховання праху Шевченка. Для багатьох співвітчизників і нащадків Тараса цей день є дуже важливим, адже спочивати в українській землі у Каневі було останньою волею поета.

Встановлення бюсту відбулося за ініціативи сім’ї заслуженого діяча мистецтв України, скульптора Дмитра Красняка. Одну з останніх його робіт – скульптуру Тараса Шевченка – благодійно передала вдова Світлана Краснюк для встановлення в приміщенні Богунської районної ради.

Виступаючи на урочистому відкритті погруддя поета, голова Богунської районної ради Людмила Янушевич зазначила, що суспільна значимість такої події значно зростає, враховуючи те, що зараз Україна проходить важкий іспит на єдність і суверенітет.

Коли ми говоримо про Тараса Шевченка, ми говоримо про його слово, його картини, його графіку, але найчастіше згадуємо його як людину, яка найбільше ідентифікувала нашу українську націю. Місія Шевченка полягала в тому, що він дав українській нації те, що нас об’єднує, – він зберіг і розвинув наше українське слово.

«Щиро сподіваюся, - сказала Людмила Янушевич, - що стануть пророчими слова Великого Кобзаря: «І оживе добра слава, слава України». Саме ці слова викарбувані на погрудді поета.

До урочистостей долучився і відомий житомирський краєзнавець Георгій Мокрицький. Він зауважив, що на цьому місці у цій і в інших державних адміністративних будівлях стояли бюсти іншої відомої людини. Але вони розділяли суспільство. Багато часу пройшло, поки Україна отримала волю і незалежність, хоча фактично, на думку Георгія Павловича, наша країна стала незалежною починаючи з лютого 2014 року.

Відкриття погруддя великого українського пророка у Житомирі, у центрі Богунського району – це ще один, хоч і невеликий, крок до справжньої і незалежної України.

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: 23 та 24 травня у Луцьку ...
Наступна новина: На Тернопіллі директором ...

КОМЕНТАРІ