Розвиток системи кадастру на Рівненщині.

Розвиток системи кадастру на Рівненщині.

23.05.14 17:25 0 787
Члени колегії Рівненської обласної державної адміністрації розглядали питання розвитку кадастру в області та впровадження Національної Кадастрової Системи (НКС).

- «Один з елементів НКС – це публічна кадастрова карта, яка розміщена на сайті Держземагентства. З 1 січня 2013 року відкрито інформацію і кожен бажаючий через мережу Інтернет може користуватися публічною кадастровою картою, яка відобразила всі зареєстровані в НКС земельні ділянки України». - зазначила начальник Головного управління Держземагентства в області Світлана Богатирчук-Кривко у своїй доповіді.

Протягом 2013 року забезпечено технічне наповнення Державного земельного кадастру матеріалами ортофотозйомок та виготовлення на їх основі ортофотопланів масштабом 1:10000, 1:5000, 1:2000 на всю територію Рівненської області та населених пунктів. В Національну кадастрову систему внесено індексно-кадастрову карту, в якій відображено місцезнаходження, межі і нумерацію кадастрових зон і кварталів і яка використовується для присвоєння кадастрових номерів земельним ділянкам і ведення кадастрової карти (плану).

Всього у базу даних Національної Кадастрової Системи внесено по Рівненській області більше 512,0 тисяч земельних ділянок.

Протягом 2013 року управліннями, відділами Держземагентства у районах та м. Рівному зареєстровано 53,6 тисячі земельних ділянок. В 2012 році цей показник становив 49,3 тисяч земельних ділянок (без договорів оренди і цивільно-правових угод).

Слід зазначити, що такої високотехнологічної інформаційної системи, як Національна Кадастрова Система не має жодне міністерство чи відомство України. На робота не зупиняється і йде далі – до створення Національної інфраструктури геопросторових даних на базі Державного Земельного Кадастру.

- «Запровадження Національної інфраструктури геопросторових даних в Україні вплине на прийняття ефективних управлінських рішень, скоротить витрати бюджетів усіх рівнів, забезпечить прозорість у діяльності органів влади та залучення інвестицій, створить можливість моделювання надзвичайних ситуацій та шляхів їх ліквідації, забезпечить усі види аналізу для обґрунтування економічного розвитку України» - підсумувала Світлана Кирилівна.

Про це повідомили в Головному управлінні Держземагентства в Рівненській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 1)
Попередня новина: У Львівській області ...
Наступна новина: На Тернопіллі у Ланівцях ...

КОМЕНТАРІ