У Рівненській області випускник РЦПТО ДСЗ створює страусову ферму

У Рівненській області випускник РЦПТО ДСЗ створює страусову ферму

23.05.14 10:38 0 909
Підприємництво – той вид діяльності, де обов’язково необхідно бути інноватором, не боятися втілювати нестандартні ідеї, шукати цікаві ринкові ніші. Безробітні, які отримують одноразово допомогу на відкриття власної справи, презентують дуже різні бізнес-плани. Серед безлічі стандартних ідей, пов’язаних із торгівлею, наданням послуг, дрібним виробництвом, трапляються дійсно оригінальні і цікаві. Одну з них оформив у бізнес-план Богдан Матвійчук, який нещодавно завершив навчання у навчальному закладі служби зайнятості. Богдан вирішив створити страусову ферму. Він ділиться планами:

- В умовах такої кризи в країні, тотальної нестачі робочих місць, молодій людині дуже важко знайти роботу за спеціальністю. Тому випускники мого покоління вимушені замислюватися над тим, щоб відкрити власну справу. Коли, завершивши навчання в інституті, ми із друзями не змогли працевлаштуватися, вирішили зібратися і організувати мозковий штурм. Під час нього я вийшов на ідею вирощування страусів. Ресурси – земля, частина стартового капіталу в мене є, чому б не спробувати? Тим більше – спочатку навіть непотрібно наймати додаткових працівників. Планую почати із поголів’я 25 штук, із цією кількістю впораюся сам.

Попри екзотичність ідеї, вона дуже раціональна. Адже страус реалізується повністю: м’ясо купують ресторани, пір’я – фірми, які виготовляють костюми для різних шоу, показів моди, шкіру з лап – виробники елітних сумок, взуття, жир – медичні і косметичні компанії, кігті і дзьоби – виробники сувенірів і біжутерії. А от яйця використовують не лише у їжу. Їх розписують, декорують у техніці «декупаж», але найефектніше виглядають різьблені страусині яйця. Ціна одного такого виробу може сягати до трьох тисяч доларів.

Готуючись писати бізнес-план, комунікував з багатьма потенційними покупцями. На диво, їх виявилося більше ніж досить. В основному це компанії з південних регіонів України, там переробка продуктів страусових ферм налагоджена дуже добре. Не в останню чергу тому, що у Миколаєві функціонує велика страусова ферма «Саванна», куди, до речі, збираюся навідатися. Вони надають будь-яку допомогу бажаючим зайнятися подібним бізнесом.

Родина усіляко допомагає мені, адже виплата від служби зайнятості компенсує лише маленьку частину витрат. Це дуже важливо – така допомога, особливо із таким нестандартним задумом. Дехто іронічно запитує, чому саме страуси, а не крокодили, наприклад? Я навчився серйозно відповідати, що страусова шкіра дуже цінна, краща за крокодилячу і зміїну. Знаю, що коли в Оженіно з’явиться ферма, а потім – супутні виробництва, іронія мине.

Якщо ви хочете започаткувати власний бізнес, отримати методологічну підтримку та грошову допомогу – звертайтеся до Рівненського центру професійно-технічної освіти ДСЗ за адресою: м. Рівне, вул. Пирогова, 8. Тел./факс 68-37-95

Про це повідомили у Рівненському міському центрі зайнятості
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Тернополі відзначили ...
Наступна новина: На Донбасі ускладнено рух ...

КОМЕНТАРІ