Рівненський лебідь став жертвою пса

Рівненський лебідь став жертвою пса

23.05.14 12:13 0 755
- близько сьомої ранку ми отримали сигнал бід небайдужих рівнян, що на одного з лебедів, що мешкають на „Лебединці” напав великий пес. За словами чоловіка, який у цей час гуляв зі своєю собакою, це сталося тоді коли лебідь вийшов на берег, щоб просушитись. При чому той собака був без намордника. Тож невідомо чи це домашня чи дика тварина, - розповідає науковий співробітник Рівненського зоопарку Ірина Оліферук.

За її словами, як тільки собака вхопив лебедя за шию і почав шматувати, чоловік з собакою підбіг до птаха й допоміг йому вирватися з пащі пса. Це й врятувало шипуна (Лебідь-шипун [Cygnus olor] - водоплавний птах родини качкових [Anatidae]).

За скаліченим птахом ведуть спостереження. Його стан стабільний, він приймає їжу та п’є воду. Щоб робити якісь прогнози, має пройти певний час. Наразі через пережитий шок лебідь знаходиться у стані стресу, до берега поки-що не наближається.

„Найгірше те, що ми не можемо проконтролювати, щоб подібне не сталося знову, адже усі наші намагання вплинути на господарів собак не вигулювати своїх тварин у намордниках, успіхом не увінчалися. До того ж на озері у лебедів постійно є ризик заплутатись в жилці... тут завжди є рибалки. Приміром, нещодавно ми екстрено виїжджали сюди для порятунку лебедя, який заплутався в жилці, а гачок застряг у його тілі”, - констатує пані Ірина.

(фото зроблені після інциденту)

Про це повідомили у Рівненській міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Хмельницька область: ...
Наступна новина: В Івано-Франківській ...

КОМЕНТАРІ