Олексій Кайда: "Залишення на посадах ставлеників "сім'ї" означатиме відновлення корупційної вертикалі"

Олексій Кайда: "Залишення на посадах ставлеників "сім'ї" означатиме відновлення корупційної вертикалі"

23.05.14 19:17 0 849
"Люстрація – це єдиний шлях до кардинальної зміни системи влади. "Свобода" подала на розгляд парламенту і проєкт закону про люстрацію, і низку інших ініціатив, спрямованих на докорінне очищення влади. Ми вимагаємо негайно розглянути і ухвалити ці законопроєкти". На цьому наголосив народний депутат України від ВО "Свобода", перший заступник голови Комітету Верховної Ради України з питань фінансів і банківської діяльності Олексій Кайда.

"Усіх, хто співпрацював із репресивними органами, виконував злочинні накази Януковича, причетний до корупційних схем, необхідно усунути із займаних посад. У контексті очищення влади від корупції потрібно провесті люстрацію не лише чиновників виконавчої та судової гілок влади, а й посадовців, залучених до управління державними фінансами, а також запровадити громадський контроль за їхньою діяльністю та використанням державних коштів", – підкреслив свободівець.

За словами Олексія Кайди, так звані професіонали, які працювали на фінансовому ринку України за правилами бандитської влади Януковича, перетворили більшу частину банків і страхових компаній у контори з відмивання коштів. "У цій ситуації викликає подив збереження на посаді голови правління "Укргазбанку", третього за розміром державного банку, такої одіозної фігури як Сергій Мамедов, якого в фінансових і бізнес-колах називають "скарбником "сім'ї". За участі Арбузова, Мамедова і Курченка під час президентства Януковича розробляли та реалізовували корупційні схеми за рахунок використання державних коштів. А банківська асоціація "НАБУ", створена Мамедовим за вказівкою Арбузова, контролювала банки, отримувала побори за фіктивні проєкти та відмивала кошти", – зазначив парламентар.

Олексій Кайда зауважив, що згідно з повідомленнями у ЗМІ, на посади голів правління державних "Укрексімбанку" та "Укргазбанку" претендують виходець із російського "Сбербанку" Олексій Ращупкін та колишній голова правління банку "Київ" Юрій Маслов, який нібито вимагав "відкати" від клієнтів та колишніх акціонерів, а також "уславився" бездумним витрачанням коштів банку на гелікоптерні перельоти та орендування квартири за 5 тис. дол. США.

Депутат-свободівець наголосив: залишення на посадах чи призначення на пост керівників учасників злочинних схем означатиме відновлення корупційної вертикалі.

Про це повідомили в прес-службі Тернопільської обласної організації ВО "Свобода"
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Волинська область: ...
Наступна новина: Урок безпеки від ДАІ: ...

КОМЕНТАРІ