Леонід Бицюра: «Основний потенціал Тернопільщини – вигідне географічне розташування»

Леонід Бицюра: «Основний потенціал Тернопільщини – вигідне географічне розташування»

23.05.14 10:08 0 894
Заступник голови Тернопільської облдержадміністрації Леонід Бицюра взяв участь у четвертій науково-практичній конференції «Теоретичні та прикладні аспекти розвитку економіки», яка відбулася у Тернопільському національному технічному університеті ім. І. Пулюя.

Представник влади зазначив, що завдяки участі науковців з Польщі, Білорусії, Таджикистану - Тернопільщина має хорошу нагоду ознайомитися з напрацюваннями колег з-за кордону та перейняти їх досвід.

Леонід Бицюра окреслив основні тенденції розвитку економіки України та акцентував увагу на основних напрямках роботи на Тернопільщині.

«Ми проаналізували всі індекси та показники соціально-економічного розвитку. На жаль, ми займаємо не перші місця за результатами низки стратегічних показників у всеукраїнських рейтингах, проте, це тимчасове явище. Тернопільщина має низку переваг, основна з яких - вигідне географічне положення – центр західних областей України», - зазначив заступник.

З метою використання потенціалу регіону, на Тернопільщині необхідно створити мережу логістичних центрів, сортувальні перевантажувальні станції, логістичні парки та відновити роботу Тернопільського аеропорту, проте, першочергово необхідно покращувати стан автошляхів.

«Основне завдання – відновлення вантажопотоків через Тернопільську область, якщо говорити мовою цифр, то за останні чотири місяці вантажні перевезення зменшилися на 22 % в порівнянні з минулорічним періодом. Тому на даний час варто сконцентрувати фінансовий ресурс місцевих громад, державного бюджету, кредитних коштів на відновлення магістральних доріг», - наголосив Леонід Бицюра.

Заступник голови ОДА зазначив, що наразі відпрацьовується новий механізм співпраці у форматі влада-бізнес – науковці - аналітики, і вже є перші позитивні результати роботи. Він запросив науковців та студентів вишу до співпраці.

«Ми не маємо замикатися в межах університету, міста чи області, - констатував Леонід Бицюра. – Потрібно переймати успішний досвід інших країн та впроваджувати його на наших теренах. Тільки тоді ми зможемо вийти на якісні, об’єктивні моделі планування економіки та реалізації конкретних проектів».

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Івано-Франківській ...
Наступна новина: В Інтернеті з’явилось відео ...

КОМЕНТАРІ