На Тернопіллі відкриття пам’ятника Тарасу Шевченку та виставку під відкритим небом приурочили ланівчани 153-тій річниці перепоховання Кобзаря на Чернечій горі

На Тернопіллі відкриття пам’ятника Тарасу Шевченку та виставку під відкритим небом приурочили ланівчани 153-тій річниці перепоховання Кобзаря на Чернечій горі

23.05.14 16:01 0 750
Пам’ятник Кобзарю постав у центрі Лановець. На його спорудження кошти збирали, як то кажуть, усім миром. Долучилися до цієї шляхетної справи і громада міста та району, меценати, місцеві ради тощо.

Участь в урочистостях взяли народний депутат України Михайло Головко, голова ОДА Олег Сиротюк, заступник очільника облради Олег Боберський, керівники Лановецького району та міста, представники громадськості.

Вітаючи присутніх із такою знаменною подією, Олег Боберський зазначив: «Встановлення пам’ятника пророку і генію нашого народу в нинішні буремні часи знаково. Адже Тарас Шевченко передбачив і «время люте», коли «Кругом неправда і неволя,Народ замучений мовчить», і трагізм та велич зимових подій на Майдані. Пам’ятаємо: «Поховайте та вставайте, Кайдани порвіте І вражою злою кров’ю Волю окропіте». Впевненість у переможній долі України поет змалював: Оживуть степи, озера, І не верствовії, А вольнії, широкії Скрізь шляхи святії Простеляться; І пустиню опанують Веселії села».

Силою свого духу, відданістю та велетенською любов’ю до України Кобзар дав нам приклад справжнього служіння своєму народові, своїй землі. Його слово буде вічно жити в наступних поколіннях. Бо така сила його таланту, його генію, його самопожертви в ім’я рідної землі».

Організаційний комітет з підготовки та відзначення 200-річчя від дня народження Т.Г.Шевченка вручив подяки благодійникам, людям, що найбільше долучилися до створення пам’ятника. Отримав подяку також голова обласної ради Василь Хомінець, який вніс і свою лепту у його зведення.

Особливою подією стало і відкриття виставки під відкритим небом «Тарас Шевченко – грані таланту», яка експонує репродукції картин пензля великого Кобзаря. До слова, така виставка в області відкрилась вперше.

Про це повідомили у прес-службі Тернопільської облради
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Тріумф луцьких ...

КОМЕНТАРІ