Волинь: «Варта порядку» існувала лише на папері

Волинь: «Варта порядку» існувала лише на папері

24.05.14 11:55 0 685
Прокуратурою Старовижівського району проведено перевірку додержання вимог Закону України «Про участь громадян в охороні громадського порядку і державного кордону» у Старовижівському райвідділі УМВС України у Волинській області та Старовижівській селищній раді.

Виявлено, що громадське формування з охорони громадського порядку «Варта порядку», утворене рішенням Старовижівської селищної ради у 2008 році, практично бездіє.

Місцеві ж органи внутрішніх справ організацію і контроль за діяльністю формування, всупереч вимог чинного законодавства, здійснюють неналежно.

Зокрема, у Старовижівському РВ відсутні обліково–реєстраційні картки членів громадського формування та будь-які документи, які свідчили б про те, що члени «Варти порядку» проходили правову та спеціальну підготовку. Нема також журналів проведення інструктажів та журналів обліку виходів на патрулювання.

Облік власників зброї інспектором дозвільної системи райвідділу ведеться неналежно.

У селищній раді перевіркою не виявлено інформації про склад керівного органу формування, а також списку членів, які входять до «Варти порядку». Встановлено, що з часу створення громадського формування збори його членів не збирались. Лише половина учасників формування мають видане органом місцевого самоврядування посвідчення, яке дозволяє брати участь у забезпеченні громадського порядку.

На виявлені порушення прокуратурою району Старовижівському селищному голові та начальнику Старовижівського РВ УМВС України у Волинській області внесені подання, за результатами розгляду яких до дисциплінарної відповідальності притягнуто інспектора дозвільної системи райвідділу та заступника селищного голови.

Рішення Старовижівської селищної ради «Про утворення громадського формування з охорони громадського порядку «Варта порядку» та рішення виконкому селищної ради «Про затвердження Статуту громадського формування «Варта порядку» скасовані.

Прес-служба прокуратури області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Тернопіль: сергій Надал ...
Наступна новина: У Львівській області ...

КОМЕНТАРІ