З 26 травня у Луцьку відбуватиметься акція «Чисте повітря»

З 26 травня у Луцьку відбуватиметься акція «Чисте повітря»

24.05.14 09:47 0 679
На базі Волинського обласного центру з гідрометереології відбулася нарада щодо рівнів забруднення атмосферного повітря в місті Луцьку та вжиття заходів з покращення його стану. Участь у ній взяли радник міського голови Борис Сорока, представники відділу екології міської ради, міськрайонної санітарно-епідеміологічної станції, ДП «Волиньстандартметрологія», Волинського обласного гідрометцентру, Українського товариства охорони природи, ДАІ та підприємств й установ міста.

На заході були визначені завдання всім службам для контролю за станом атмосферного повітря й недопущення порушень екологічного та санітарного законодавства.

На виконання Законів України «Про охорону атмосферного повітря» та «Про охорону навколишнього природного середовища», розпорядження міського голови від 23.05.2014 № 212 «Про проведення в місті акції «Чисте повітря», з метою зменшення антропогенного навантаження на атмосферне повітря пересувними джерелами забруднення працівниками відділу екології Луцької міської ради, відділення ДАІ з обслуговування міста Луцька УДАІ України у Волинській області, Волинської обласної ради Українського Товариства охорони природи та ПАТ «Волинь-АВТО», ДП «Автоскладальний завод № 1» АТ «АК «Богдан Моторс» дано старт акції з контролю за викидами відпрацьованих газів автомобільного транспорту, що експлуатується в місті.

Акція «Чисте повітря» триватиме з 26 травня до 26 червня поточного року. Перевірка транспортних засобів здійснюватиметься на підприємствах (при виїзді транспорту на маршрут), на кінцевих зупинках автобусів (маршрутних таксі), проспектах та вулицях міста.

Варто зазначити, що за експлуатацію автомототранспортних засобів, у яких вміст забруднюючих речовин у відпрацьованих газах перевищують граничнодопустимі норми, на водіїв накладатимуть штраф від 510 до 850 грн. Запуск в експлуатацію автомобілів, у яких вміст забруднюючих речовин у відпрацьованих газах перевищують установлені нормативи, штраф на механіка чи завідуючого гаражем – від 1360 до 1700 грн.

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Відомого історика ...
Наступна новина: Працівники ДП «Міжнародний ...

КОМЕНТАРІ