Луцьк: «Нас єднають думи Кобзаря»

Луцьк: «Нас єднають думи Кобзаря»

24.05.14 12:52 0 665
Під такою назвою вчора, 22 травня 2014 року, в рамках обласного фестивалю мистецтв «З Кобзарем у серці!», присвяченого 200-річчю від Дня народження Т.Г.Шевченка, у Палаці культури міста Луцька відбулося мистецьке дійство.

Позивні – перші акорди пісні на вірш Т.Шевченка «Думи мої, думи мої», дали старт тематичній концертній програмі, участь у якій взяли творчі колективи, що діють у міських комунальних закладах, а також окремі виконавці. Тема Шевченка перепліталась музичними номерами та влучними, актуально-злободенними поетичними рядками у виконанні ведучих заходу-художнього керівника Палацу культури Тетяни Лець та учня 2 класу загальноосвітнього закладу №25 Стефана Леця.

На продовження ідеї безсмертного Шевченкового «Заповіту», що прозвучав українською, польською, англійською, французькою, німецькою та італійською мовами у виконанні старшокласників гімназій №1 та №18, зведений хор та духовий оркестр Палацу культури виконали твір «Реве та стогне Дніпр широкий». Шевченкові слова об’єднали в єдиний колектив учасників аматорських колективів «Посвіт», «Подвиг», «Злагода», «Дзвони Холмщини», «Джерела Волині», а також усіх присутніх на заході, які стоячи, підспівували артистам.

Соліст духового оркестру Палацу культури Андрій Роїк надзвичайно емоційно виконав пісню «Шлях до Тараса», аранжування якої здійснив керівник оркестру, заслужений працівник культури України Анатолій Вихованець

Проникливо прозвучала пісня «Садок вишневий коло хати» у виконанні ансамблю хлопчиків-бандуристів «Кобзарик» Луцької музичної школи №1 імені Фридерика Шопена, музику до якої написала керівник цього колективу Галина Сидоренко. Віртуозність, високу вправність гри на бандурі показали учасники капели бандуристів Луцької музичної школи №3 (керівник Леся Старенкова).

Багатством голосових відтінків, різнобарв’ям звучання вразили присутніх вокальний гурт «Кралі в коралях», який виконав пісні на вірші Шевченка «Веснянка» і «Встала весна», та вокальний гурт «Співаночка» Луцької музичної школи №1 імені Фридерика Шопена.

По-особливому душевно прозвучали пісні «Маленькій Мар’яні» (муз. Б. Фільц), яку виконала Емілія Михайловська у супроводі інструментального квартету «Скерцо», та «Дивлюся, аж світає…» (муз. З. Бєлової) у виконанні хору «Камертон» Луцької музичної школи №1.

Цікаво представили пісню «Єсть на світі доля» (муз.І.Нишпора) учасники інструментального ансамблю Луцької музичної школи №2 та його солісти Анна Малкіна та Олена Синюк.

Твори «Елегія пам’яті Шевченка» М.Лисенко та «Думи мої, думи мої» з циклу новел «Тарасові думи» І.Шамо виконали ансамбль скрипалів «Мелодія» Луцької музичної школи №3 та викладач цього закладу Наталія Стецюк.

Шквал аплодисментів отримали учасники народного аматорського ансамблю «Волинянка», які підготували вокально-хореографічну композицію «Вітре буйний» у постановці Олени Козачук. Солістка ансамблю народної музики «Волиняночка» Палацу культури Лариса Рихлюк у супроводі колективу виконала пісню «Чи ми ще зійдемося знову» (муз.В.Власова).

Пісня С.Городинського «Українська весна» прозвучала у виконанні учня загальноосвітнього закладу №26 Валерія Маркітана, який продемонстрував неймовірні за яскравістю і тембром голосові дані.

Фінальний номер концертної програми підготували хорові колективи та симфонічний оркестр Луцької музичної школи №3. У їхньому виконанні прозвучала оптимістична, енергійна пісня «Кобзарева Україна» (вірші Й.Струцюка, муз.А.Марценюка).

На заході були присутні перший заступник міського голови Святослав Кравчук, начальник управління культури обласної державної адміністрації Валерій Дмитрук, а також члени журі обласного фестивалю мистецтв «З Кобзарем у серці!», яке очолює керівник заслуженого народного ансамблю пісні і танцю «Колос», народний артист України Олександр Огороднік.

На закінчення мистецького дійства відбулося його обговорення. Усі члени журі відзначили високий мистецький рівень заходу, його тематичну наповненість, а також виконавську майстерність колективів та окремих виконавців.

Начальник управління культури Тетяна Гнатів подякувала керівникам колективів за творчий доробок та участь у мистецькому дійстві.

Управління культури міської ради (723426, 720447)

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Олег Тягнибок: "Аби ...
Наступна новина: Житомирщина: команда ...

КОМЕНТАРІ