Прокуратура Волині усуває порушення в області Закону України «Про захист суспільної моралі»

Прокуратура Волині усуває порушення в області Закону України «Про захист суспільної моралі»

24.05.14 15:14 0 660
Органами прокуратури області перевірено стан додержання в області вимог Закону України "Про захист суспільної моралі" щодо попередження поширення продукції, яка негативно впливає на формування свідомості дітей.

При проведенні перевірки в органах місцевого самоврядування встановлено, що посадові особи цих органів в порушення вимог законодавства належним чином не забезпечили контроль за розміщенням реклами алкогольних напоїв та пива на території міст та районів.

Суб’єкти господарювання іноді розміщують таку рекламу ближче, ніж за 300 метрів прямої видимості від території середніх загальноосвітніх шкіл. Проте це лишається поза увагою посадових осіб органів місцевого самоврядування.

Деякими службами у справах дітей райдержадміністрацій та міськвиконкомів неналежно проводиться робота з дітьми, які потерпіли від сімейного насильства, вчинили правопорушення, в тому числі повторно.

Зокрема, упродовж 2013-2014 років у службу у справах дітей Ковельської райдержадміністрації з Ковельського МВ УМВС, Ковельського територіального-медичного об'єднання надійшло 5 повідомлень про вчинення насильства в сім’ях стосовно дітей. Проте працівниками служби поставлено на облік лише 2 дітей, що опинилися у складних життєвих обставинах та стосовно яких скоєно насильство в сім’ї. Решта дітей, які зазнали жорстокого поводження, на облік службою не ставились, відтак профілактична робота у сім’ях не проводилась.

На усунення вказаних порушень Ковельським міжрайонним прокурором голові Ковельської РДА внесено подання, за результатом розгляду якого 1 посадову особу притягнуто до відповідальності.

Виявлялися органами прокуратури області також випадки порушення прав учнів педагогічними працівниками навчальних закладів.

Так, за результатами розгляду подання,внесеного прокуратурою області в управління освіти і науки Волинської обласної державної адміністрації, до дисциплінарної відповідальності притягнуто двох педагогічних працівників, які застосовували до учнів неприйнятні методи виховання.

Не вживаються органами освіти й заходи щодо обмеження засобами комп’ютерного адміністрування доступу учнів до Інтернет-ресурсів забороненого змісту. У 7 районах області виявлялися факти, коли в школах на робочих комп’ютерах, розташованих у кабінетах інформатики, був вільний доступ до Інтернет-сайтів, що містять матеріали з елементами жорстокості та цинізму.

На усунення цих порушень прокурорами районів внесені подання начальникам відділів освіти РДА.

Вільним є доступ до заборонених сайтів і в багатьох бібліотеках для дітей.

Такі порушення виявлено прокурорами Іваничівського, Локачинського, Маневицького, Старовижівського та Турійського районів, на усунення яких керівникам районних відділів культури внесені подання.

Всього за результатами перевірок додержання вимог Закону України "Про захист суспільної моралі" органами прокуратури області внесено 29 подань, за результатами розгляду 6 з яких до дисциплінарної відповідальності наразі притягнуто 11 посадових осіб, інші перебувають на розгляді.

Про це повідомили у прес-службі прокуратури Волинської області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ