З ініціативи свободівця Волинська облрада скасувала неправомірне рішення про надання надр у користування

З ініціативи свободівця Волинська облрада скасувала неправомірне рішення про надання надр у користування

24.05.14 13:21 0 651
23 травня 2014 року Волинська обласна рада скасувала рішення про надання надр у користування ТзОВ "Зелена Енергія В" – фірмі з капіталами із офшорних зон, якій попередня влада незаконно надала дозвіл на розробку торфовищ у Любешівському районі Волині. Відповідний проєкт рішення внесли на сесію перший заступник голови Волинської обласної ради свободівець Олександр Пирожик спільно з депутатом Сергієм Слабенком.

Доповідач свободівець Олександр Пирожик вимагав визнати незаконним та скасувати дію рішення "Про погодження ТзОВ "Зелена Енергія В" надання надр у користування" від 10.04.2013 року № 18/41. Таке рішення після кількаразових спроб "протягнула" через обласну раду "прорегіональна" більшість, нехтуючи вимогами чинного законодавства України, зокрема Закону України "Про природно-заповідний фонд України".

Судові інстанції, до яких звернулися з позовом після ухвалення такого рішення депутати Олександр Пирожик та Сергій Слабенко, фактично усунулися від його розгляду по суті, відмовляючи позивачу та його представнику з формальних процедурних питань. І лише після "перезавантаження" керівництва обласної ради це неправомірне рішення вдалося скасувати.

"Волинська обласна рада продемонструвала, що має політичну волю скасовувати незаконні рішення, ухвалені за потуранням попереднього керівництва ради. Фірма "Зелена енергія В", вочевидь, збиралася легалізувати на Волині свої капітали, виведені з офшорних зон на Кіпрі. Це гроші, фактично вкрадені в українського народу. Наївно було би думати, що вони працюватимуть на благо громади, а не якихось олігархів. Тим більше, що представники фірми "проштовхували" своє рішення, демонструючи, що їм абсолютно наплювати на думку громади та її обранців. Фракція ВО "Свобода" послідовно виступала проти подібних підходів та одіозних рішень, і справедливість вдалося відновити. Думаю, що це стане добрим уроком для всіх, хто звик безкарно діяти всупереч інтересам громади", – прокоментував таке рішення Олександр Пирожик.

Про це повідомили в прес-службі Волинської обласної організації ВО "Свобода"
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Тернополяни, які мають ...

КОМЕНТАРІ