На Хмельниччині реалізуючи виборче право громадяни впливають на долю держави

На Хмельниччині реалізуючи виборче право громадяни впливають на долю держави

24.05.14 11:41 0 652
Напередодні важливої події в історії України та Хмельниччини, зокрема, особливої уваги набуває стан підготовки до виборів Президента України 25 травня 2014 року. Про суспільно-політичну ситуацію та готовність виборчих дільниць краю до проведення чесних демократичних виборів йшла мова з першим заступником голови обласної державної адміністрації Олександром Симчишиним у прямому радіоефірі ХОДТРК «Поділля-Центр» 22 травня 2014 року.

Виборчі події в історії будь-якої держави відбуваються дуже рідко, тому, коли вони настають, їх можна розцінювати як мегаісторичну подію у сіспільно-політичному житті.

Зважаючи на події, що передували виборам Президента – революція гідності, зміна влади, українці мають зрозуміти, що отримати повноцінного легітимного Президента є надзвичайно важливим. Адже кожен громадянин, реалізуючи своє виборче право, тим самим впливає на долю держави. Тому Олександр Сергійович наголосив, що зараз мова не йде уже про право, а про обов’язок. «Кожен свідомий громадянин України, патріот зобов’язаний прийти на виборчу дільницю і віддати свій голос за людину, за кандидата, який власне, довподоби за ідеологічними показниками, за програмою, за особистими якостями», - зазначив посадовець.

«Ми ні в якому разі не агітуємо, а закликаємо взяти участь у виборах. Адже якщо ми хочемо будувати нормальну українську державу, якщо хочемо мати можливість критикувати владу, висловлювати їй якісь претензії. То ми зобов’язані прийти на виборчі дільниці. Бо я вважаю, що з моральної точки зору людина, яка є пасивною в плані виборчого права не має морального права критикувати владу і висловлювати будь-які їй претензії. Для того, аби таке право мати, треба виконати свій обов’язок – прийти на виборчу дільницю і поставити позначку у виборчому бюлетені», - акцентував у розмові перший заступник голови облдержадміністрації.

Зважаючи на суспільно-політичну ситуацію у державі, існує багато сил – зовнішніх, внутрішніх, які мають на меті зірвати виборчий процес, влаштувати різного роду провокації. І тому від кожного свідомого громадянина буде залежати чи вдасться дестабілізувати ситуацію.

За словами посадовця, матеріально-технічне забезпечення виборчого процесу (приміщення, телефонний зв’язок, засоби пожежогасіння) покладається на обласну державну адміністрацію. Станом на 22 травня 2014 року виборчий процес в області відбувається відповідно до календарного плану і ніяких особливих порушень не має. Завдяки визначеним заходам безпеки правоохоронців, влади та людей, які будуть залучатися для забезпечення безпеки громадян, забезпечуватиметься чесний прозорий виборчий процес, а найголовніше - безпека виборців та людей, які працюють в виборчих комісіях.

На завершення розмови, Олександр Сергійович наголосив: «Ці вибори найважливіші в історії держави, адже це вибори не кандидатів, не штабів, не адміністрацій, виборчих комісій – це вибори кожного з нас. Ми об’єктивно маємо усвідомити, яка відповідальність лежить на кожному із нас незалежно від соціального стану, місця роботи та інших критеріїв та який вибір зробимо».

Про це повідомили у Хмельницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Ірина Сех погодила ...
Наступна новина: В Житомирській області ...

КОМЕНТАРІ