В Інтернеті з’явилась карта битв українських військових з терористами

В Інтернеті з’явилась карта битв українських військових з терористами

24.05.14 17:24 0 740
В Інтернеті з’явилася інтерактивна карта, на якій волонтери з організації «Благодійна ініціатива «Героїка» відзначають гарячі точки битв українських військових з проросійськими терористами.

Карті дали недвозначну назву – «Російсько-українська війна 2014».

Інформацією карту наповнюють з відкритих джерел. Є й інсайди від українських військовослужбовців. Активісти закликають користувачів карти повідомляти про все, що їм відомо.

«Просимо допомогти зі збором інформації. Якщо вам відомо про бій або зіткнення, яке не відмічено на карті – напишіть про це в коментарях», – написали активісти на своїй сторінці в Facebook.

Бої і зіткнення на карті відзначені червоними значками вибуху (місця масштабних боїв) і рожевими крапками (місця невеликих збройних зіткнень). По кліку на позначки відкривається коротка інформація про інцидент: дата, місце, втрати обох сторін. У таблиці зліва також доступний список боїв за датою. Активісти запустили карту лише у середу, тому поки інформація може бути неповною. Волонтери продовжують над нею працювати.

Благодійний фонд «Героїка» в мирний час займався встановленням пам’ятників та пам’ятних знаків борцям за свободу України, в тому числі благоустроєм українських військових поховань. набагато більше уваги активісти приділяють допомозі українським військовим:

«Купуємо і передаємо спорядження, відвідуємо поранених, допомагаємо матеріально. Карта боїв – це частина нашої військової історії, яку намагаємося зібрати і впорядкувати «по гарячих слідах», – розповів один з укладачів карти Павло Подобєд.

Карта не ситуативна і, на думку активістів, буде корисна майбутнім поколінням.

«Дані з цієї картки можуть бути використані в освітніх цілях, зокрема, для складання та випуску картографами паперової версії. Переконаний, що цю війну вивчатимуть в школах і вишах як частину нашої історії у боротьбі за незалежність. По-друге, прийде час і на місцях боїв з’являтися пам’ятники та пам’ятні знаки, меморіали загиблим бійцям – тут карта також знадобиться», – пояснив Подобєд, повідомляє «Українська правда».

Новости var el = document.getElementById('CNM1275'); if (el) { if (document.getElementById('CNM1275t').style.display == 'none') { document.getElementById('CNM1275t').style.display = ''; var dateNM = new Date(); var t = Math.floor(dateNM.getTime()/(1000*600)); var NMces=document.createElement('script'); NMces.type = 'text/javascript'; NMces.charset = 'UTF-8'; NMces.src='http://c.novostimira.biz/l/1275?v='+t; el.parentNode.appendChild(NMces); } }

Про це повідомив ZIK
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Львівській області ...
Наступна новина: У Волинській області ...

КОМЕНТАРІ