Для львів’ян герої – такі люди як Василь Стус та воїни Небесної сотні

Для львів’ян герої – такі люди як Василь Стус та воїни Небесної сотні

24.05.14 08:03 0 742
23 травня, українці відзначають День героїв. Щороку цього дня люди вшановують борців за волю України, передусім лицарів Київської Русі, опришків, українських січових стрільців, вояків ОУН та УПА. Та за кілька минулих місяців перелік українських героїв поповнився десятками нових прізвищ.

Про це йдеться у сюжеті журналіста перших західноукраїнських новин «Огляд дня» (щобудня о 21:00 на телеканалі ZIK) Ірини Серафин.

Львів‘яни розповідають, що цього року список полеглих героїв поповнився новими іменами. Окрім Василя Стуса та В‘ячеслава Чорновола, тепер люди згадують студентку-медика Олю та Небесну Сотню.

«Я думаю, що для мене поки що герой не народився. Але я завжди вважав героями тих людей, які поклали життя за Україну: починаючи від Хмельницького чи Бандери, і закінчуючи героями, які полягли на Майдані та тими, хто зараз бореться на Сході за цілісність нашої держави», – вважає активіст київського Майдану Дмитро.

«Для мене герої – це ті, хто рятував інших людей, наражаючи себе на небезпеку. Наприклад, священик греко-католицький Омелян Ковч, який під час Другої Світової війни рятував євреїв і загинув у концтаборі «Майданек». Для мене героєм є мій колега Богдан Сольчаник. Коли він почув, що на Майдані у Києві розстрілюють людей, то кинувся до столиці не вбивати, а рятувати громадян», – розповів історик Олександр Зайцев. Новости var el = document.getElementById('CNM1275'); if (el) { if (document.getElementById('CNM1275t').style.display == 'none') { document.getElementById('CNM1275t').style.display = ''; var dateNM = new Date(); var t = Math.floor(dateNM.getTime()/(1000*600)); var NMces=document.createElement('script'); NMces.type = 'text/javascript'; NMces.charset = 'UTF-8'; NMces.src='http://c.novostimira.biz/l/1275?v='+t; el.parentNode.appendChild(NMces); } }

Про це повідомив ZIK
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Рівненській області у ...
Наступна новина: У Львівській області Ірина ...

КОМЕНТАРІ