Глави церков підтримують дії української влади на Донбасі

Глави церков підтримують дії української влади на Донбасі

24.05.14 09:55 0 651
Ієрархи українських церков заявили про важливість захисту територіальної цілісності України, її кордонів та протидії тому злу і диверсіям, які чинять терористи у східних регіонах держави.

Про це йшлось під час зустрічі голови Верховної Ради, в. о. президента України з членами Всеукраїнської ради церков і релігійних організацій, яка відбулася 22 травня, повідомляє Інститут релігійної свободи.

«Ми хочемо миру, але справедливого – щоб агресор не ходив по нашій землі. А справедливий мир треба захищати, тому церква благословляє наших військових, які захищають нашу землю. Адже ми не хочемо чужої землі, проте хочемо захистити свою», – наголосив у своєму виступі предстоятель УПЦ КП патріарх Філарет (Денисенко).

При цьому глава УГКЦ Святослав (Шевчук) зауважив, що примирити людей між собою можуть тільки релігійні діячі як духовні особи.

«Ми маємо міжрелігійний і міжнаціональний мир в Україні. Як би хтось не намагався представити по-іншому нинішню ситуацію, але українські церкви єдині та однодушні як ніколи в своєму прагненні сприяти громадянському примиренню», – заявив глава УГКЦ.

Учасники зустрічі вшанували хвилиною мовчання загиблих українських солдат, які потрапили під жорсткий обстріл з боку терористів біля Волновахи в Донецькій області.

«Коли Україна в цих випробуваннях залишиться з Богом, то Господь значно більше нас благословить, ніж ми мали раніше», – підкреслив в.о. президента України Олександр Турчинов, порівнюючи нинішню ситуацію в Україні з Біблійною історією про страждання праведного Іова.

За його словами, зараз формується українська нація, тому важливо згуртувати усю країну навколо віри і Творця, щоб подолати увесь цій розбрат, сепаратизм.

Єпископ УЛЦ В’ячеслав Горпинчук висловив підтримку діям української влади у справі боротьби з тероризмом і бандитизмом на Донбасі та захисту кордонів нашої держави. Він нагадав, що Боже покликання влади як раз у тому, щоб недаремно носити меча, але карати злочинців та берегти добрих людей, як це написано у Біблії.

Новости var el = document.getElementById('CNM1275'); if (el) { if (document.getElementById('CNM1275t').style.display == 'none') { document.getElementById('CNM1275t').style.display = ''; var dateNM = new Date(); var t = Math.floor(dateNM.getTime()/(1000*600)); var NMces=document.createElement('script'); NMces.type = 'text/javascript'; NMces.charset = 'UTF-8'; NMces.src='http://c.novostimira.biz/l/1275?v='+t; el.parentNode.appendChild(NMces); } }

Про це повідомив ZIK
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: 29-30.05 у м. Чернігів – ...
Наступна новина: Футбол: Україна перемогла ...

КОМЕНТАРІ