КДБ не давав спокою родині Івасюків навіть після загибелі Володимира, – сестра композитора

КДБ не давав спокою родині Івасюків навіть після загибелі Володимира, – сестра композитора

24.05.14 16:05 0 699
Співробітники КДБ навіть після похорону Володимира Івасюка чинили тиск на членів родини. Вони вимагали, щоб батьки і сестри зробили публічну заяву, щоб люди припинили приходити на могилу композитора, де постійно збиралися патріоти, не згодні з реаліями життя у комуністичній системі.

Так сестра геніального композитора і поета Володимира Івасюка – Галина Івасюк-Криса – у розмові з ведучим інформаційно-аналітичного альманаху «Історична правда з Вахтангом Кіпіані» розповіла про жахіття, яких зазнали найближчі родичі видатного представника української культури 70-х рр., загиблого за нез’ясованих донині обставин.

Наприкінці травня минає 35 років з часу, коли у Брюховицькому лісі поблизу Львова тіло Івасюка зняли з дерева із зашморгом на шиї. Офіційна версія слідства, яке притьма провели у 1979 р. – самогубство митця. Хоча навіть тоді у висновок, що Володимир Івасюк добровільно пішов з життя, ніхто не вірив. Однак справжні причини смерті генія української пісні, який прожив лише 30 земних років, не відомі донині.

Також сестра Івасюка розповіла програмі «Історична правда», як невдовзі після похорону Володимира його батько – Михайло Григорович – не погодився підписати підготовлену партійним керівництвом заяву. Колишній політв’язень, який провів 9 років у таборах ГУЛАГу, Михайло Івасюк навідріз відмовився підписати відкритого листа «від родини», в якому Івасюки «дякують радянській владі» за «шанобливе ставлення до пам’яті» Володимира.

Єдиний у вітчизняному телепросторі інформаційно-аналітичний альманах «Історична правда з Вахтангом Кіпіані» – в ефірі каналу ZIK у понеділок, о 22:00. Новости var el = document.getElementById('CNM1275'); if (el) { if (document.getElementById('CNM1275t').style.display == 'none') { document.getElementById('CNM1275t').style.display = ''; var dateNM = new Date(); var t = Math.floor(dateNM.getTime()/(1000*600)); var NMces=document.createElement('script'); NMces.type = 'text/javascript'; NMces.charset = 'UTF-8'; NMces.src='http://c.novostimira.biz/l/1275?v='+t; el.parentNode.appendChild(NMces); } }

Про це повідомив ZIK
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Рівненській області ...
Наступна новина: Олександр Пирожик: ...

КОМЕНТАРІ