США – найпопулярніша у світі країна серед мігрантів

США – найпопулярніша у світі країна серед мігрантів

24.05.14 13:51 0 701
Сполучені Штати очолили список найбільш привабливих для мігрантів країн. У п’ятірку також входять Німеччина, Великобританія, Іспанія та Канада.

Такий висновок міститься у дослідженні Організації економічної співпраці та розвитку (ОЕСР).

Зокрема, у 2012 році в Німеччину переїхало 400 тисяч людей – на 38% більше, ніж роком раніше, зазначають автори дослідження. Більша частина з них – трудові мігранти. Ще п’ять років тому ФРН перебувала на восьмому місці.

Статистика ОЕСР враховує й мігрантів з країн Євросоюзу, яким дозвіл на роботу і посвідка на проживання не потрібні. Це демонструє ріст міграції всередині ЄС, в основному з країн Східної Європи в Західну. Рекордні показники Німеччини стали можливими завдяки в першу чергу зростаючому припливу іммігрантів з країн Східної та Південної Європи – Польщі, Румунії, Італії.

Якщо говорити в цілому про Європу, то потік мігрантів з півдня на північ, про який так багато говорять у ЗМІ, справді збільшився, але він вийшов на друге місце порівняно з потоком мігрантів зі сходу на захід.

Нестача кваліфікованих фахівців і старіння населення дозволяють говорити про привабливість німецького ринку праці для іноземців, йдеться у дослідженні ОЕСР.

Однак експерти не впевнені, що подібна тенденція збережеться у довгостроковій перспективі, і вважають, що багато людей повернуться назад, щойно покращиться ситуація у їхніх країнах.

У червні минулого року ОЕСР відзначила зростання мобільності населення на фоні відновлення економічного росту, але констатувала: безробіття серед іноземців істотно вище цього показника серед місцевого населення. При цьому, мігранти платять державі більше, ніж отримують від неї.

Організація рекомендувала державам світу акцентувати увагу на заходи, що спрямовані на підтримку і посилення економічного росту, зайнятися бюджетною консолідацією і реалізувати структурні реформи з метою підвищення інвестицій і створення робочих місць.

Європі експерти порадили рішучіше долати фінансову і банківську кризу, а конкретно країнам єврозони – прискорити формування повномасштабного банківського союзу.

ОЕСР – одна з провідних економічних організацій світу. Зараз до неї входять Австралія, Австрія, Бельгія, Великобританія, Греція, Данія, Естонія, Ізраїль, Ірландія, Ісландія, Іспанія, Італія, Канада, Люксембург, Мексика, Нідерланди, Німеччина, Нова Зеландія, Норвегія, Південна Корея, Польща, Португалія, Словаччина, Словенія, США, Туреччина, Угорщина, Фінляндія, Франція, Чехія, Чилі, Швейцарія, Швеція і Японія.

Новости var el = document.getElementById('CNM1275'); if (el) { if (document.getElementById('CNM1275t').style.display == 'none') { document.getElementById('CNM1275t').style.display = ''; var dateNM = new Date(); var t = Math.floor(dateNM.getTime()/(1000*600)); var NMces=document.createElement('script'); NMces.type = 'text/javascript'; NMces.charset = 'UTF-8'; NMces.src='http://c.novostimira.biz/l/1275?v='+t; el.parentNode.appendChild(NMces); } }

Про це повідомив ZIK
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Луцьку міський голова ...
Наступна новина: Культура об’єднує Україну ...

КОМЕНТАРІ