Про це пише The Times of India.
Вчені університетів Мічигану, Вейна та Інституту біомедичних досліджень Фрідріха Мішера встановили: втрата смаку провокує фізіологічні зміни. Вони допомагають тілу адаптуватися до відчуття, нібито воно не отримує у достатніх обсягах життєво важливі речовини. Це позначається як на виборі продуктів харчування, так і на сприйнятті та поведінці у цілому.
Як показали експерименти з плодовими мушками, якщо знизити здатність розпізнавати смак незалежно від обсягу споживання їжі, можна контролювати тривалість життя, гарантуючи старіння без проблем зі здоров’ям.
Суть у тому, що гіркий смак негативно позначається на тривалості життя. Натомість солодкий смак – позитивно. Але найважливіша здатність – розпізнавати смак води. Мушки, які не могли розпізнавати воду, жили на 43% довше ніж звичайно. Все це свідчить про те, що сенсорне сприйняття впливає на здоров’я, заявили вчені.
Новости var el = document.getElementById('CNM1275'); if (el) { if (document.getElementById('CNM1275t').style.display == 'none') { document.getElementById('CNM1275t').style.display = ''; var dateNM = new Date(); var t = Math.floor(dateNM.getTime()/(1000*600)); var NMces=document.createElement('script'); NMces.type = 'text/javascript'; NMces.charset = 'UTF-8'; NMces.src='http://c.novostimira.biz/l/1275?v='+t; el.parentNode.appendChild(NMces); } }
Автор: головний редактор УкрЗахідІнформ
.
Попередня новина: В Чернівецькій області ...
Наступна новина: На Львівщині стартував ...