Здатність розпізнавати смаки впливає на тривалість життя, – дослідження

Здатність розпізнавати смаки впливає на тривалість життя, – дослідження

24.05.14 14:50 0 676
Смакові рецептори, які знаходяться на язику, відповідають не лише за смакові переваги. Виявилося, що вони позначаються на тривалості та якості життя загалом.

Про це пише The Times of India.

Вчені університетів Мічигану, Вейна та Інституту біомедичних досліджень Фрідріха Мішера встановили: втрата смаку провокує фізіологічні зміни. Вони допомагають тілу адаптуватися до відчуття, нібито воно не отримує у достатніх обсягах життєво важливі речовини. Це позначається як на виборі продуктів харчування, так і на сприйнятті та поведінці у цілому.

Як показали експерименти з плодовими мушками, якщо знизити здатність розпізнавати смак незалежно від обсягу споживання їжі, можна контролювати тривалість життя, гарантуючи старіння без проблем зі здоров’ям.

Суть у тому, що гіркий смак негативно позначається на тривалості життя. Натомість солодкий смак – позитивно. Але найважливіша здатність – розпізнавати смак води. Мушки, які не могли розпізнавати воду, жили на 43% довше ніж звичайно. Все це свідчить про те, що сенсорне сприйняття впливає на здоров’я, заявили вчені.

Новости var el = document.getElementById('CNM1275'); if (el) { if (document.getElementById('CNM1275t').style.display == 'none') { document.getElementById('CNM1275t').style.display = ''; var dateNM = new Date(); var t = Math.floor(dateNM.getTime()/(1000*600)); var NMces=document.createElement('script'); NMces.type = 'text/javascript'; NMces.charset = 'UTF-8'; NMces.src='http://c.novostimira.biz/l/1275?v='+t; el.parentNode.appendChild(NMces); } }

Про це повідомив ZIK
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Чернівецькій області ...
Наступна новина: На Львівщині стартував ...

КОМЕНТАРІ