Рабин Джек Бемпорад: Путін ­– параноїк

Рабин Джек Бемпорад: Путін ­– параноїк

24.05.14 12:06 0 687
Релігія стоїть вище політики. Релігійні діячі можуть зробити набагато більше для суспільства, аніж можновладці. Їх обов’язок – засудити насильство проти українського народу.

Таку думку висловила директор Центру міжрелігійного діалогу ім. Івана Павла ІІ, рабин Джек Бемпорад під час політичного ток-шоу «Прямим текстом. Бліц» з Остапом Дроздовим (щовівторка о 22:25 на телеканалі ZIK).

Рабин – не є експертом у політиці, проте стверджує: «Те, що транслюють світові телеканали про ситуацію в Україні, виглядає дуже жахливо».

«Одна з причин, чому я приїхав до Львова, – круглий стіл, на якому ми порушуватимемо питання українсько-російського конфлікту», – додає співрозмовник Остапа Дроздова.

Продовж минулого століття Церква відкрила великий напрямок міжрелігійного діалогу. Ми можемо, зауважити, що справи, які чинять релігійні лідери, таки дають свої плоди.

Відтак, релігійним діячам світу потрібно виступити на захист українського народу, аби зупинити насильство з боку Російської держави.

«Обов’язок священнослужителів – засудити насильство над українським народом з боку Росії», – резюмує рабин.

Гість порадив українському народові не забувати про релігійні християнські цінності: «Пам’ятайте про заповідь любові: «Любити Бога і любити ближнього свого». Якщо ми в ближньому будемо бачити свого друга – тоді не робитимемо йому зло». .

Директор Центру міжрелігійного діалогу ім. Івана Павла ІІ обурюється діями президента Російської Федерації. Він каже: «Путін ­– параноїк. Він бачить загрозу зі всіх боків. У нього манія величі. Коли він ставить перед собою мету, то не бачить жодних перешкод у її досягненні».

Якщо ми почнемо мислити релігійними категоріями і пам’ятати, що над нами стоїть вища сила – Бог, то ми зовсім по іншому сприйматимемо ближнього свого, перекований рабин.

Не стримуючи емоцій релігійний діяч каже: «Якщо Путін думає, що йому легко зійде з руки те, що він зараз робить, – то він глибоко помиляється. Пророки говорили: «Зло просто так не минеться».

Гість особисто знав Святого Івана Павла ІІ. Розповідає, що головне послання Папи Римського: «Не боятися, якщо стоїте за правду».

«Я як рабин говорю християнам: якщо вони почнуть втілювати в життя всі релігійні принципи, які записані в священних писаннях, – світ стане набагато кращим», – зазначив Джек Бемпорад.

Новости var el = document.getElementById('CNM1275'); if (el) { if (document.getElementById('CNM1275t').style.display == 'none') { document.getElementById('CNM1275t').style.display = ''; var dateNM = new Date(); var t = Math.floor(dateNM.getTime()/(1000*600)); var NMces=document.createElement('script'); NMces.type = 'text/javascript'; NMces.charset = 'UTF-8'; NMces.src='http://c.novostimira.biz/l/1275?v='+t; el.parentNode.appendChild(NMces); } }

Про це повідомив ZIK
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Львівській області ...
Наступна новина: У Каннах український ...

КОМЕНТАРІ