Культура об’єднує Україну та Польщу

Культура об’єднує Україну та Польщу

24.05.14 13:51 0 644
22 травня заступник голови обласної державної адміністрації Юрій Підлісний взяв участь у відкритті першої археологічної виставки в рамках україно-польського проекту в Історико-краєзнавчому музеї м. Винники.

У своєму виступі Юрій Підлісний наголосив на важливості наукових досліджень трипільської культури, адже це історія формування нації, її культури, традицій.

Виставка має назву«Трипільський світ Більче-Золотого». Для України даний проект особливо важливий, оскільки опрацьована польськими колегами унікальна збірка археологічних матеріалів трипільської культури походить з села Більче-Золоте Борщівського р-ну Тернопільської області.

На виставці представлені матеріали з Львівського історичного музею, Археологічного музею ЛНУ ім. І.Франка та Краківського археологічного музею.

У рамках проекту вперше відбулося підписання договору про співпрацю між Історико-краєзнавчим музеєм м.Винники та Археологічним музеєм у Кракові.

Окрім цього, відбулася презентація книги «Bilcze Zo?ote. Materials of the Tripolye culture from the Werteba and the Ogr?d sites» (за ред. Сладоміра Кадрова).

Про це повідомили у Львівській обласній державній адміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: США – найпопулярніша у ...
Наступна новина: Голова Тернопільської ОДА ...

КОМЕНТАРІ