У Львівській області Ірина Сех до Дня Героїв надала матеріяльну допомогу родинам загиблих на Революції гідности

У Львівській області Ірина Сех до Дня Героїв надала матеріяльну допомогу родинам загиблих на Революції гідности

24.05.14 10:53 0 644
Напередодні Дня Героїв голова Львівської облдержадміністрації свободівка Ірина Сех зустрілася з родинами загиблих на Майдані героїв. На зустрічі обговорили ініціативу розроблення комплексної програми вшанування героїв Революції гідності. Ірина Сех також надала кожній родині загиблих по 25 тисяч матеріяльної допомоги, яку передали благодійники, зокрема народний депутат України від ВО "Свобода" Михайло Блавацький.

Ірина Сех повідомила родини, що вже на їхні рахунки також надійде по 100 тисяч гривень допомоги з обласного б'юджету.

"Львівська обласна рада ухвалила спеціяльну програму підтримки родинам постраждалих і загиблих під час Революції гідності. Згідно з цією програмою, родина кожного з 20 загиблих на Майдані героїв отримає по 100 тисяч гривень. Окрім цього, ми ініціювали зміни до програми, щоб виділити таку ж допомогу родині ще одного майданівця, який недавно загинув у Слов'янську, стриянина Юрія Дяковського", – зазначила Ірина Сех.

Свободівка також наголосила, що створить робочу групу, яка врахує всі побажання родин загиблих, і розробить програму, яку, впевнена, підтримає депутатський корпус Львівської обласної ради.

Під час зустрічі родичі героїв Майдану звернулися до керівника області з проханням допомогти у справах з розслідуванням загибелі їхніх дітей та сприяти в наданні якомога більшої кількості фото- та відеоматеріялів, де зафіксовано останні хвилини їхнього життя. Адже пошук і покарання винних – це нині найважливіше питання.

Своєю чергою, Ірина Сех поінформувала про те, що перші кримінальні справи щодо вбивств на Інститутській передані до суду, однак є ще багато справ, які зараз розслідуються. Вона запевнила, що скерує листі до Генеральної прокуратури України, аби максимально інформувати близьких про хід розслідування.

"Немає слів, щоб висловити біль втрати, яку Ви переживаєте. Ми, живі, завжди відчуватимемо провину перед героями Небесної сотні. Всі полеглі безумовно є героями України, адже немає більшого подвигу, аніж пожертвувати власне життя за свою державу. Ми про це пам'ятаємо і знаємо, в якому боргу перед кожною родиною, в якій загинули син, чоловік, батько", – зазначила голова Львівської ОДА.

Про це повідомили в прес-службі Львівської обласної організації ВО "Свобода"
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Луцьк: ще на одній ...

КОМЕНТАРІ