В Житомирській області державний прапор, як символ країни, є втіленням національної єдності, честі та гідності, традицій державотворення, історії та сьогодення

В Житомирській області державний прапор, як символ країни, є втіленням національної єдності, честі та гідності, традицій державотворення, історії та сьогодення

24.05.14 18:14 0 719
Кожний народ, маючи свою історію, має свої історичні святині – герб, прапор, гімн. Український національний державний прапор прийшов до серця нашого народу тернистим шляхом буття. У ньому втілені віковічні прагнення до миру, працелюбність народу, краса та багатство рідної землі.

Святкування Дня Державного Прапора в Україні, який відзначається 23 серпня, спрямоване на вшанування багатовікової історії українського державотворення, державної символіки незалежної України, виховання поваги громадян до державних символів України. Проте вшанування державної символіки має відбуватися не лише у дні свят. за умов зовнішньої агресії, яка спричинила війну в Україні з людськими жертвами і трагедіями, питання національної єдності, патріотизму, громадянської свідомості набуває особливої ваги.

Відповідно до розпорядження № 131 від 22.05.2014 р. голови облдержадміністрації Сидора Кізіна керівникам структурних підрозділів облдержадміністрації, обласних установ та організацій, головам райдержадміністрацій, міським головам, головам районних рад необхідно здійснювати заходи щодо встановлення (вивішування) Державного Прапора України на будівлях, де розміщуються органи виконавчої влади та органи місцевого самоврядування; на будівлях підприємств, установ і організацій незалежно від форм власності, громадських об\'єднань, на під’їздах багатоповерхових будинків постійно у дні державних, регіональних свят та пам\'ятних подій; на будівлях, де відбувається голосування, у дні референдуму, виборів Президента України, народних депутатів України та депутатів органів місцевого самоврядування України, сільських, селищних, міських голів; на спортивних аренах, стадіонах під час проведення чемпіонатів і першостей України, міжнародних, обласних, районних, міських спортивних змагань, а також у разі нагородження переможців таких змагань; на урочистих церемоніях та інших заходах.

Державний прапор, як символ країни, є втіленням національної єдності, честі та гідності, традицій державотворення, історії та сьогодення. Під його знаменом ми йшли до проголошення самостійної Української держави, під ним ми йдемо до незалежної і суверенної України, до перемоги. Це – прапор миролюбства. Він нагадує наше літо, коли небо над Україною таке синє, як покрови Пречистої Діви, а наші лани такі золоті, як паски на маминому столі.

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Кам’янка – Бузька: ...
Наступна новина: У Львові відкрили виставку ...

КОМЕНТАРІ