У Житомирі вперше на офіційному рівні відзначають День героїв

У Житомирі вперше на офіційному рівні відзначають День героїв

24.05.14 13:28 0 639
День героїв щорічно відзначається в Україні 23 травня. Житомир вперше на офіційному рівні приєднався до святкування цієї пам’ятної дати.

Житомиряни підтримали обласну владу у прагненні вшановувати героїв. На урочисту ходу з цієї нагоди прийшли сотні місцевих жителів, духовенство, чиновники.

Урочисті заходи розпочалися від пам’ятника батьку української нації – Тарасу Шевченку. Почесна варта з синьо-жовтими стягами, військовий оркестр та всі бажаючі далі покладали квіти до пам’ятників, меморіальних дошок та погрудь Івану Франку, В’ячеславу Чорноволу, Михайлу Грушевському, Олегу Ольжичу, Миколі Сціборському та Омеляну Сенику, а також до стел героям Небесної сотні на майдані ім. С. Корольова та біля Свято-Михайлівського кафедрального собору.

Голова облдержадміністрації Сидір Кізін зазначив, що саме у травні загинули борці за Україну Євген Коновалець та Семен Петлюра.

«Це свято близьке нам як ніколи, адже в ці дні Житомирщина втратила своїх кращих синів, котрі загинули, захищаючи Батьківщину на Сході. Ми зустрічаємо День героїв з болем. Імена героїв-десантників стоять поряд із героями Небесної сотні, козацькими лицарями, видатним полководцем Іваном Виговським, Тарасом Бульбою-Боровцем, Олегом Ольжичем, Миколою Сціборським, Омеляном Сеником», - сказав Сидір Васильович.

Важливість вшанування героїв України відзначив і заступник голови обласної ради Руслан Годований. Він наголосив, що цей день допоможе молоді дізнатися, якою була справжня історія України.

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Києві з’явилися дві ...
Наступна новина: Інформація щодо ситуації, ...

КОМЕНТАРІ