Щоб відроджувалась військова слава Чернігівщини!

Щоб відроджувалась військова слава Чернігівщини!

24.05.14 14:01 0 664
Віднині на Чернігівщині працює Державний науково-випробувальний центр Збройних Сил України, що до цього розташовувався у Феодосії. 23 травня заступник голови – керівник апарату облдержадміністрації Сергій Журман взяв участь в урочистостях на честь підняття Державного прапору України з нагоди передислокації Центру у Чернігів.

Науково – дослідний центр є унікальною військовою установою. Його структурні підрозділи мають реальну можливість для проведення випробувань різних видів авіаційного озброєння та техніки.

Переїзд Центру на Чернігівщину тепло вітали колишні льотчики, які висловили великі сподівання на відродження авіаційної слави Чернігова. Як сказав голова Союзу ветеранів Чернігівського вищого авіаційного училища полковник у відставці Володимир Кузьменков, ветерани авіації з нетерпінням чекають, коли знову почують вже забутий ними шум турбін та двигунів літаків на рідних аеродромах.

За словами начальника Центру Володимира Башинського, науково-випробувальна база повинна стати ключовою в Україні у навчанні льотчиків – випробовувачів. Він висловив упевненість, що робота Центру на Чернігівщині буде успішною. За словами Володимира Башинського, центр тільки-но розпочинає свою роботу, в тому числі з вирішення організаційних та побутових питань. Він щиро подякував обласній владі за ту підтримку та допомогу, яку військові науковці отримують з боку як обласної адміністрації, так і обласної та міської рад.

Володимир Башинський запевнив, що Центр активно використовуватиме у своїх цілях аеродром „Півці”, пообіцявши водночас, що військові подбають про безпечну його роботу для жителів навколишніх населених пунктів. Він також запевнив присутніх, що виконання завдань, які стоять перед Центром, сприятимуть й активізації чернігівських промислових підприємств. Однією із задач Центру є заміна усіх комплектуючих російського виробництва на вітчизняне, тому він сподівається, що підприємства Чернігівщини ще не втратили колишнього досвіду та потужностей оборонної спрямованості. Відновлення їхньої роботи у цьому напрямку сприятиме створенню нових робочих місць, надходженню в бюджет, і, зрештою, відродженню військової слави Чернігова.

Вітаючи військових з початком роботи на новому місці, Сергій Журман сказав, що ані на хвилину не сумнівається, що Чернігівщина – споконвіку гостинна земля, стане рідною й для них. За його словами, Чернігівське авіаційне училище відкрило багато достойних імен, а аеродроми нашої області були відомі на увесь Радянський Союз. Тому він упевнений, що Державний науково-випробувальний центр з новою дислокацією займатиме гідне місце у Збройних Силах України.

З нагоди урочистостей до присутніх також звернувся голова обласної ради Микола Звєрєв.

За інформацією департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Великі перемоги юних ...

КОМЕНТАРІ