Чернігів: На шляху реформування освіти

Чернігів: На шляху реформування освіти

24.05.14 17:40 0 734
22 травня з робочим візитом в Чернігові перебувала голова Комітету Верховної Ради України з питань освіти і науки Лілія Гриневич. У залі обласного Філармонійного центру фестивалів і концертних програм вона провела зустріч з педагогічними працівниками та відповіла на їх запитання стосовно проблем галузі освіти та її реформування. А перед тим поспілкувалася з журналістами.

- Попри складну ситуацію в державі, пов’язану з російською агресією, - заявила народний депутат, - у нас є історична можливість і політична воля провести справжнє реформування освітньої галузі.

За її словами, першим кроком на цьому шляху стало прийняття у першому читанні нового закону про вищу освіту в Україні. Цим законом передбачається надання вишам більшого простору для дій, можливості вільно розпоряджатися коштами, наприклад, для участі вчених-викладачів у міжнародних наукових форумах та проектах. З іншого боку, і контроль за витрачанням цих коштів буде значно жорсткішим.

Закладено у новому законі й підвищення студентських стипендій до рівня прожиткового мінімуму. Проте реалізувати це положення можна буде лише після стабілізації ситуації в державі та покращання її економічного стану. Першочерговим же, на переконання Лілії Гриневич, є саме надання вищим навчальним закладам більшої самостійності, в тому числі й фінансової.

У зустрічі голови Комітету Верховної Ради України з питань освіти і науки Лілії Гриневич з освітянами області взяли участь заступник голови облдержадміністрації Сергій Журман та начальник управління освіти й науки облдержадміністрації Анатолій Заліський.

За інформацією департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: На Львівщині тимчасово ...

КОМЕНТАРІ