В Житомирській області питання інформаційної безпеки вкрай важливе для збереження цілісності та миру в нашій державі

В Житомирській області питання інформаційної безпеки вкрай важливе для збереження цілісності та миру в нашій державі

24.05.14 11:42 0 779
На засіданні обласної комісії по координації розвитку телерадіопростору області та розгляду питань діяльності організації телебачення і радіомовлення 23 травня обговорювалося питання інформаційної безпеки на теренах Житомирщини.

«ЗМІ є провідниками інформаційної політики і невід’ємними елементами цивільної оборони країни. населення України опинилося в епіцентрі інформаційної війни, яку веде Росія», - зазначив перший заступник голови обласної ради, заступник голови обласної комісії Володимир Арешонков.

У зв’язку зі складною суспільно-політичною ситуацією в країні вище державне керівництво прийняло рішення про тимчасове призупинення трансляції інформаційних російських каналів провайдерами програмних послуг на території України. Однак, до облдержадміністрації надійшов лист від депутата Корольовської районної ради м. Житомира Максима Вілівчука, в якому зазначається, що Житомирське кабельне телебачення транслює ряд інших російських каналів. Саме це питання стало об’єктом обговорення членів комісії та запрошених учасників засідання.

В. о. директора департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації Тетяна Борецька розповіла про стан телерадіопростору в області. Так, на Житомирщині діє 24 телерадіомовники, серед яких 15 – редакції радіомовлення (в т.ч. 6 ФМ-радіостанцій). Серед 24 телерадіомовників 4 – ефірні, з яких 3 мають ліцензії на трансляцію програм у цифровому форматі DVB-T2; 1 – ефірно-кабельна; 3 редакції кабельної мережі працюють у Бердичеві, Новограді-Волинському та Коростені.

Представник Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення в Житомирській області Сергій Антонюк та заступник начальника головного управління юстиції у Житомирській області Любов Ткаченко розповіли про дотримання провайдерами області чинного законодавства щодо інформаційного наповнення теле- та радіоканалів, які транслюються у Житомирській області.

У результаті жвавого обговорення вкрай важливого питання у непростий час в долі нашої держави провайдери кабельної мережі області задля збереження миру й цілісності України планують відключати в ефірі провокативні політичні ток-шоу та інформаційні передачі російських каналів.

Питання інформаційної безпеки стосується не лише Житомирської області, але й всіх регіонів країни, тому потребує впливу та втручання в цей процес вищого державного керівництва. Натомість обласна комісія по координації розвитку телерадіопростору області та розгляду питань діяльності організації телебачення і радіомовлення, залучившись підтримкою та розумінням телепровайдерів, дбатиме про інформаційну безпеку на теренах області та вирішуватиме питання щодо трансляції в ефірі певних каналів виключно в рамках чинного законодавства.

Резюмуючи засідання, Володимир Арешонков наголосив, що надзвичайно важливо отримувати якісну та правдиву інформацію про події, які непокоять кожного українця. Усі, хто причетний до телерадіопростору області, повинні об’єднати спільні зусилля, щоб в нинішніх умовах зберегти максимальну об’єктивність у висвітленні подій та підтримати теле- та радіоканали, які вичерпно та всесторонньо подають інформацію, сприяють патріотичному вихованню.

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ