Житомирщина: рятувальники підготували сили і техніку для протидії можливому негативному розвитку паводків на Одещині

Житомирщина: рятувальники підготували сили і техніку для протидії можливому негативному розвитку паводків на Одещині

24.05.14 15:13 0 660
Для протидії можливому негативному розвитку паводкової ситуації в населених пунктах Одеської області, розташованих біля річок Дунай та Дністер, підготовлені до розгортання рятувальні сили і спецтехніка. Гідрологічну розвідку території можливого підтоплення здійснила оперативна група на чолі з Головою Державної служби України з надзвичайних ситуацій Сергієм Бочковським.

Крім загальної гідрологічної ситуації, були проінспектовані стан гідроспоруд і конкретні ділянки вздовж Дунаю, відзначені на картосхемах зон можливого підтоплення, а також уточнені плани взаємодії рятувальників та інших служб, які входять до міжвідомчого угрупування сил та засобів цивільного захисту Одеської області.

На сьогоднішній день у готовності перебувають зведені загони рятувальників Ізмаїльського, Білгород-Дністровського, Одеського і Котовського районів. Також підготовлені інженерна, автомобільна та пожежно-рятувальна техніка, насоснеобладнання, автономні джерела електроживлення, пересувні пункти управління пункти життєзабезпечення та плавзасоби ГУ ДСНС України в Одеській області. Загалом до складу вказаних зведених загонів входять понад 400 чоловік особового складу, 107 одиниць техніки і 24 плавзасоби, серед яких човни, катери і аероглісери. У випадку необхідності пункти життєзабезпечення і допомоги населенню будуть розгорнуті біля с. Яськи Біляївського району, с. Орловка Ренійського району та м. Кілія Кілійського району.

«Наразі прогнози оптимістичні, але ситуація з рівнями води на Дунаї буде залежати також від кількості опадів у цей період. У випадку необхідності для допомоги рятувальникам Одещини залучатимуться сили і засоби з інших областей: у першу чергу з Миколаївської та Херсонської областей, потім – із Запорізької, Вінницької, Кіровоградської, а також центрів швидкого реагування», – зазначив Голова ДСНС України Сергій Бочковський.

За інформацією Дунайської гідрометеообсерваторії, очікується, що максимальні рівніводи на постах української ділянки Дунаю в кінці травня досягнуть: Рені – 500-540 см, Ізмаїл – 340-380 см; Кислиця – 280-300 см; Кілія – 200-220 см і Вилкове 150-160 см, що є у межах норми. Незначне перевищення допустимих рівнів води можливе на постах Рені, Ізмаїл і Вилкове, де норми становлять 535, 370 і 155 см відповідно.

Прес-служба ДСНС України
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Хмельницька область: ...
Наступна новина: Прокуратура Волині усуває ...

КОМЕНТАРІ