Школярі Житомирщини три дні провели в екстремальних умовах, демонструючи навички виживання у змаганні-випробуванні «Школа безпеки»

Школярі Житомирщини три дні провели в екстремальних умовах, демонструючи навички виживання у змаганні-випробуванні «Школа безпеки»

24.05.14 15:51 0 733
З метою популяризації здорового та безпечного способу життя серед дітей і молоді, підвищення рівня їхньої практичної підготовки до дій у надзвичайних ситуаціях, з 21 по 23 травня у парковій зоні селища Романів проходив обласний збір-змагання юних рятувальників «Школа безпеки»

Участь у них взяло 5 команд-переможців районних етапів змагань. За умовами гри підлітки жили усі три дні на відкритій місцевості у власноруч встановлених наметах. Приготування їжі на багатті, вечір знайомств, улаштований адміністрацією табору, пісні під відкритим небом – коли ще з'явиться можливість так відпочити?

Випробування на кмітливість та фізичну загартованість розпочалися вже на другий день змагань. Хлопці та дівчата перевірили свої навики на дистанції «пошуково-рятувальні роботи в умовах природного середовища» та у конкурсі «Надання першої долікарської допомоги постраждалому». Хлопці долали висоту за допомогою альпіністського спорядження. Проводили рятувальні роботи на водоймі. На швидкість одягали спеціальний костюм Л-1, що служить для захисту шкіри від небезпечних факторів ураження хімічною і бактеріологічною зброєю.

Нелегким, але азартним виявилося і подолання пожежної естафети. Згідно задуму надзвичайників команда у складі 5 учасників, одягнених у бойовий одяг пожежного, є рятувальниками, а шостий учасник команди – постраждалий. Аби дістатися до нього та перенести у безпечне місце, юнаки повинні були пройти випробування справжніх вогнеборців - подолати перешкоду у вигляді паркану, пробігти по буму, приєднати пожежні рукави до автомобіля та струменем води збити на підставці мяч. Найвидовищнішим етапом у цій естафеті стало гасіння на швидкості палаючого протвеня за допомогою вогнегасника.Лише після цього потерпілого доправляють на ношах до умовного медичного пункту.

Загалом, чимало важких і складних дистанцій техногенного та природного характеру подолали юні рятувальники, перш ніж дійшли до фінішу. Умовні екстремальні ситуації вимагали від учасників зібраності, знань, швидкої реакції і відповідних дій. І, звичайно ж, гарної фізичної підготовки.

За результатами змагань у загальному підсумку почесне третє місце посіла команда Студеницької ЗОШ І-ІІІ ступенів Коростишівського району, другими стали учні ЗОШ №5 м.Житомир. А переможцями обласного етапу названа команда Романівської гімназії.

У ДСНС у Житомирській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Волинській області ...
Наступна новина: Українці – другі на ...

КОМЕНТАРІ