Нігерія: ООН внесла ісламське угрупування «Боко Харам» до «чорного списку»

Нігерія: ООН внесла ісламське угрупування «Боко Харам» до «чорного списку»

24.05.14 14:29 0 753
ООН внесла до «чорного списку» і запровадила санкції проти ісламського угрупування у Нігерії «Боко Харам» як терористичної групи, пов’язаної з «Аль-Каїдою». Це сталося через місяць після викрадення бойовиками «Боко Харам» 276 нігерійських школярок. Про це повідомляє "Радіо Свобода".

Це визначення, яке було запроваджено на прохання влади Нігерії, набрало чинності 22 травня після того, як всі 15 членів Ради безпеки ООН підтримали його. Воно означає ембарго на постачання зброї, замороження активів і заборону на поїздки членам «Боко Харам».

Організація «Боко Харам», яка була створена 10 років тому, вимагає запровадження шаріату на півночі Нігерії, де проживають переважно мусульмани. Починаючи з 2009 року від атак, вчинених «Боко Харам», загинули тисячі людей.

14 квітня на півночі Нігерії викрали понад 270 школярок. Ісламісти заявляли, що хочуть їх продати. Зараз, за деякими даними, вони не виключають можливості переговорів.

Серед тих, хто закликає до звільнення школярок, перша леді США Мішель Обама, прем’єр-міністр Великобританії Дейвід Камерон.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Львівській області ...
Наступна новина: Участь у кредитному проекті ...

КОМЕНТАРІ