США переглянуть військову співпрацю з Таїландом після перевороту – Керрі

США переглянуть військову співпрацю з Таїландом після перевороту – Керрі

24.05.14 08:06 0 685
США заявили про перегляд військової співпраці з Таїландом після військового перевороту. За словами державного секретаря США Джона Керрі, таїландські військові не мали повноважень для захоплення влади. Керрі зазначив, що цей крок болюче вдарить по відносинах між союзниками. Про це повідомляє "Радіо Свобода".

Командувач армії Таїланду Прают Чан-Оча зупинив дію конституції, взяв під контроль медіа та розігнав протестувальників у Бангкоку. Протестувальникам, яких називають «червоними сорочками», наказали розійтися, або ж їх розженуть солдати, й вони залишили місце демонстрації.

Генерал Прают Чан-Оча заявив у четвер на національному телебаченні, що перебирає владу, щоб відновити порядок і запровадити реформи в країні. За словами командувача армії, протестувальників із місць акцій виведуть військові, а комісія, яка 20 травня оголосила воєнний стан, керуватиме країною. Як заявив Прают, захоплення влади військовими не вплине на відносини Бангкока з іншими країнами.

20 травня армія Таїланду оголосила про запровадження в країні воєнного стану, але відкинула припущення про спробу захоплення влади шляхом перевороту.

Заява генерала Праюта з’явилася після другого дня переговорів між владою і лідерами опозиції, які не змогли домовитися щодо вирішення політичної кризи в Таїланді.

Захоплення влади Праютом є 12-м військовим переворотом у Таїланді з 1932 року.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ