У Росії порушують справи щодо соратників опозиціонера Навального

У Росії порушують справи щодо соратників опозиціонера Навального

24.05.14 13:01 0 720
Слідчий комітет Росії повідомив що порушив кримінальні справи щодо трьох соратників опозиційного діяча Олексія Навального, яких підозрюють у порушенні порядку фінансування виборчої кампанії. Про це повідомляє "Радіо Свобода".

За версією слідства, ці троє, Микола Ляскін, Костянтин Янкаускас і Володимир Ашурков, викрали понад 10 мільйонів рублів (близько 290 тисяч доларів США), які вони зібрали в перебігу інтернет-кампанії на підтримку Олексія Навального, коли той балотувався минулого року на посаду мера Москви.

У всіх трьох уже провели обшуки; вони назвали ці дії політично мотивованими.

Про порушення з фінансуванням виборчої кампанії Навального заявляли ще минулого року; опозиціонер пов’язував ці звинувачення з намаганнями дискредитувати його перед виборами.

Навальний, відомий своєю різкою критикою Кремля і викриттям фінансових і корупційних зловживань російської влади, теж зазнає переслідувань: зокрема, він відбуває умовний 5-річний термін за звинуваченням у викраденні суми в півмільйона доларів, його також звинувачують у викраденні й відмиванні ще понад 750 тисяч доларів від французької косметичної фірми «Ів Роше». Він теж називає всі справи проти нього політично мотивованими.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ