На Тернопіллі "Галицька дефіляда" готується до кулінарних рекордів

На Тернопіллі "Галицька дефіляда" готується до кулінарних рекордів

24.05.14 19:11 0 849
6-8 червня у парку ім. Т. Г. Шевченка відбудеться етно-гастрономічний фестиваль «Галицька дефіляда».

«Ми готуємося до проведення весняно-літньої «Галицької дефіляди», яка пройде на Зелені свята, - розповідає голова «Гільдії рестораторів Тернопільщини» Михайло Гросуляк. – Наразі у підготовці до фестивалю усе складається добре, тому дай Боже так провести захід, щоб Тернопіль гордився, а тернополяни веселилися».

Під час фестивалю «Галицька дефіляда» уже заплановані декілька кулінарних рекордів із безкоштовним частуванням усіх гостей заходу.

«Цього фестивалю ми хочемо зробити приємний сюрприз тернополянам та гостям міста, - розповідає один із організаторів Ігор Парій. – У перший день ми хочемо здолати рекорд із найдовшого шашлика, який наразі належить росіянам. Вони зробили шашлик, довжиною понад 180 метрів, а ми хочемо зробити ще довший шашлик із свинини. У другий день готуємо зелений борщ понад 500 літрів, а у третій - кулінарну карту Тернопільщини. Це буде смачний безкоштовний десерт для тернополян».

Насичена буде й культурна програма. Адже серед розваг – безкоштовний виступ відомих гуртів, серед яких «Лісапетний батальйон», «Los Colorados», «Фолькнери» та інші.

«Мистецька програма була ініційована різними рестораціями міста, - розповідає начальник управління культури і мистецтв Олександр Смик. – Серед заходів і заквітчання пам’ятників у центрі міста, також конкурс на краще зазеленення балконів, проведення конкурсу краси «Найкраща мавка» та багато інших».

Перед початком фестивалю «Галицька дефіляда», 6 червня, буде проведений марш вишиванок для родин під назвою «Українська родина – Єдина Україна», під час якого тернополяни пройдуться маршем від пам’ятника Соломії Крушельницької до пам’ятника Степана Бандери.

І не потрібно забувати що у рамках "Галицької дефіляди" цьогоріч пройде туристична виставка. Так 6-7 червня відвідувачі зможуть дізнатися про туристичний потенціал Тернопільщини, а також познайомитися із туристичними організаціями та фірмами.

Детальна інформація про фестиваль http://gildiya.org/

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Олег Тягнибок: "25 ...
Наступна новина: На Тернопіллі про ...

КОМЕНТАРІ