Відомого історика Володимира Білінського відзначили грамотою Тернопільської облдержадміністрації

Відомого історика Володимира Білінського відзначили грамотою Тернопільської облдержадміністрації

24.05.14 09:43 0 563
У рамках відзначення Дня факультету історичного факультету Тернопільського національного педагогічного університету ім. В. Гнатюка у виші відбулася зустріч викладачів та студентів з членом Національної Спілки письменників України, членом-кореспондентом Академії наук вищої освіти України, лауреатом премії ім. Івана Франка, автором бестселерів «Країна Моксель, або Московія» та «Москва Ординська», дослідником історії Київської Русі Володимиром Білінським.

На зустріч завітав заступник голови Тернопільської облдержадміністрації Леонід Бицюра. Він наголосив, що Володимир Броніславович вже понад 20 років досліджує історію Русі з часів її виникнення, для цього вивчає і аналізує праці російських та українських істориків усіх часів, архівні матеріали та стародавні літописи. Тому його приклад жертовної та самовідданої праці має стати прикладом для всіх, хто опановує професію історика.

"На істориків покладено багато завдань і велику відповідальність, – зазначив Леонід Бицюра. – Їм належить особлива місія у суспільстві, адже результати їхньої роботи формують світогляд, громадську думку, цінності кожної людини. Україні не потрібні "науковці", які переписують чужі реферати, курсові, дисертації. Суспільство потребує істориків, які братимуть участь в експедиціях, археологічних розкопках, працюватимуть з архівними документами, вміють аналізувати і систематизувати напрацьовані матеріали".

За активну громадську діяльність, вагомий внесок в історичну науку та дослідження невідомих сторінок української історії Леонід Бицюра відзначив Володимира Білінського грамотою Тернопільської облдержадміністрації.

Заступник очільника краю привітав викладачів та студентів історичного факультету, побажав успіхів, натхнення та нових здобутків на науковій ниві!

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Рівненщина: колективу ...
Наступна новина: З 26 травня у Луцьку ...

КОМЕНТАРІ