Світовий банк виділить Україні 1,5 мільярда доларів допомоги

Світовий банк виділить Україні 1,5 мільярда доларів допомоги

24.05.14 08:00 0 707
Рада директорів Світового банку схвалила три нові проекти для України загальною сумою майже 1,5 мільярда доларів. Про це йдеться у повідомленні відділу зовнішніх зв’язків регіонального представництва Світового банку в Україні, Білорусі та Молдові. Про це повідомляє "Радіо Свобода".

Цей пакет є частиною допомоги Україні, анонсованої Світовим банком у березні цього року. Допомога у розмірі до 3,5 мільярда доларів має надійти в Україну до кінця 2014 року. Фінансування буде супроводжуватися технічною допомогою та проведенням діалогу з владою України для прискорення структурних і макроекономічних реформ.

Першу позику у 750 мільйонів доларів буде направлено на підтримку бюджету, муніципальні теплоенергетичні компанії у 10 українських містах отримають по 382 мільйони доларів у рамках підвищення енергоефективності, а у рамках проекту розвитку міської інфраструктури буде надано 350 мільйонів доларів десятьом водопостачальним комунальним підприємствам по всій країні і одній компанії з утилізації твердих відходів.

МВФ вже перерахував Україні перший транш кредиту у сумі майже 3,2 мільярда доларів у рамках дворічної програми співпраці на 17 мільярдів доларів.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ