Таїланд: армія затримає екс-урядовців і лідерів опозиції «щоб подумали»

Таїланд: армія затримає екс-урядовців і лідерів опозиції «щоб подумали»

25.05.14 13:32 0 781
Армія Таїланду візьме під стражу колишнього прем’єр-міністра, урядовців та лідерів антиурядових протестів, щоб дати їм «час подумати». Про це заявив речник таїландських військових на першій прес-конференції після того, як вони захопили владу в країні. Про це повідомляє "Радіо Свобода".

За його словами, у десятків політиків були конфісковані мобільні телефони, але про їхнє місцезнаходження він не сказав.

Попри заклики міжнародної спільноти відновити демократичну владу, командувач армії Таїланду Прают Чан-Оча не обіціє повернутися до цивільних законів. Він зазначив, що спочатку потрібно запровадити реформи і стабілізувати ситуацію.

У четвер Прают Чан-Оча зупинив дію конституції Таїланду, взяв під контроль медіа та розігнав протестувальників у Бангкоку. Цього ж дня генерал Прают заявив на національному телебаченні, що перебирає владу, щоб відновити порядок і запровадити реформи в країні.

20 травня армія Таїланду оголосила про запровадження в країні воєнного стану, але відкинула припущення про спробу захоплення влади шляхом перевороту.

Заява генерала Праюта з’явилася після другого дня переговорів між владою і лідерами опозиції, які не змогли домовитися щодо вирішення політичної кризи в Таїланді.

З листопада, коли в Таїланді почалися протести, жертвами насильства стали близько 30 людей.

Після того, як раніше цього місяця Конституційний суд відсторонив від посади прем’єра Таїланду Їнґлак Чинават (сестру екс-прем’єра Таксіна Чинавата, який живе у вигнанні), країною керував тимчасовий кабінет міністрів.

США заявили про перегляд військової співпраці з Таїландом після військового перевороту. За словами державного секретаря США Джона Керрі, таїландські військові не мали повноважень для захоплення влади.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ