Франківським маршрутникам наносять удар у відповідь - ДАІ розпочало комплекс заходів «Автобус-2014»

Франківським маршрутникам наносять удар у відповідь - ДАІ розпочало комплекс заходів «Автобус-2014»

25.05.14 14:41 0 1008
З метою підвищення безпеки пасажирських перевезень, Державтоінспекцією області спільно з Головавтотрансінспекцією в період з 20 по 26 травня п.р. проводиться підготовчий етап комплексу профілактичних заходів на пасажирському автомобільному транспорті «Автобус-2014», а практичний – з 27 травня по 30 червня.

Метою проведення заходів є профілактика аварійності на пасажирському автомобільному транспорті, попередження порушень Правил дорожнього руху водіями автобусів, особливо тих, що надають послуги з перевезення пасажирів, здійснення державного контролю за дотриманням автопідприємствами законодавства у сфері забезпечення безпеки дорожнього руху й притягнення до відповідальності посадових осіб суб'єктів господарювання за допущені порушення тощо.

Враховуючи аналіз аварійності на пасажирському транспорті, державтоінспекторами проводяться позапланові контрольні перевірки підприємств і суб'єктів господарювання щодо дотримання ними вимог законодавства в сфері забезпечення безпеки дорожнього руху. Особлива увага приділяється питанню технічної справності транспортних засобів, організації передрейсового контролю технічного стану автобусів та проведення щозмінного медичного огляду водіїв, посилення контролю за дотриманням вимог безпеки під час організації та здійснення перевезень дітей до місць відпочинку, на екскурсії тощо.

При здійсненні нагляду за дорожнім рухом працівниками ДАІ проводиться контроль за водіями автобусів з метою недопущення ними грубих порушень Правил дорожнього руху, у тому числі перевищення швидкості руху автобусів, перевезення пасажирів понад установлену кількість, порушення вимог дорожніх знаків та розмітки проїзної частини доріг біля автовокзалів, порушень правил зупинки і стоянки в місцях масових відправлень пасажирів, керування автобусом без ліцензійної картки, перевезення пасажирів на маршруті протяжністю понад 500 км одним водієм, відхилення від визначеного маршруту руху, зберігання автобусів поза встановленими місцями стоянки, тощо.

При цьому Державтоінспекцією заплановані рейдові відпрацювання спільних мобільних груп із числа працівників ДАІ та Головавтотрансінспекції із залученням представників засобів масової інформації з подальшим висвітленням даної роботи в ЗМІ.

В ході заходів при взаємодії з органами місцевого самоврядування проводяться позапланові обстеження, контрольні перевірки вулично-дорожньої мережі за маршрутами перевезення пасажирів, за результатами яких вживається відповідних заходів реагування з боку Державтоінспекції.

З початку року на водіїв, які здійснюють пасажирські перевезення складено 250 адміністративних протоколів за порушення ПДР. З вини водіїв автобусів на дорогах області скоєно 9 дорожньо-транспортних пригод, у яких травмувалися 5 осіб.

Служба профілактичної роботи УДАІ УМВС в області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 1)

КОМЕНТАРІ