Впродовж цього тижня інспектори Державтоінспекції Прикарпаття проводять школярам уроки з безпеки дорожнього руху

Впродовж цього тижня інспектори Державтоінспекції Прикарпаття проводять школярам уроки з безпеки дорожнього руху

25.05.14 09:05 0 803
Проблеми аварійності з участю дітей та шляхи їх вирішення залишаються однаковими, але їх щоразу по-іншому, з новим творчим підходом, креативністю намагаються провести інспектори ДАІ, зосереджуючи увагу школярів на необхідності дотримання Правил. Причинами ДТП є неуважність як самих дітей, так і дорослих. Відповідно до вікової категорії, враховуючи більш дорослі погляди на життя, їхні запити інспектори спілкуються із старшокласниками, із студентами коледжів, професійних училищ як із повноправними громадянами суспільства, оскільки більшість із них уже невдовзі стануть водіями та чи готові вони будуть взяти на себе відповідальність за своє життя і здоров'я та своїх рідних в процесі дорожнього руху і чи серйозно підійшли до цього важливіого рішення. Батьки, вчителі і громадськість мають знати, що моральне і психологічне виховання, яке є основою для водіїв, закладається в свідомість дитини у підростковому віці і якщо їм не привити навики правильної поведінки, не навчити, не застерегти то це – означає виховати молоде покоління потенційними порушниками в майбутньому. Чому ми на цьому наголошуємо?! Тому, що за аналізом ДТП вік водіїв, які найбільше скоюють ДТП становить від 20 до 30 років. І це дозволяє сказати, що в минулому вони не дослухалися до порад, не здобули достатніх професійних навиків і формально підійшли до навчання на здобуття права керування автотранспортом. Щоб цього не сталося з нинішнім поколінням, ми роз'яснюємо старшокласникам причини, адже підтвердженням є факти автопригод та пролита людська кров, як розплата за помилки на дорозі, - зазначила у своєму виступі перед студентами коледжу Мирослава Белдик керівник профілактичної роботи Державтоінспекції області.

- Ми намагаємося кожному пояснити так, щоб було зрозуміло, запам'яталося, запало в душу і не нав'язливо підвести дітей до усвідомлення того, що на дорозі обов'язково потрібно бути уважним, що навіть незначна, на перший погляд помилка, може стати фатальною. Першокласникам розповіла, що в кожної дитини є Ангел-охоронець. Він невидимий, але він з Вами скрізь і всюди, але якщо дитина вибігає несподівано на дорогу, то Ангел не встигає взяти її за ручку і допомогти перейти, а це – небезпечно. Тож, щоб він встигав, потрібно не поспішаючи, переконавшись у безпеці, умовно подати ручку Ангелові, розпочинати перехід. При цьому Мирослава Василівна наголосила, що Ангел допомагає лише слухняним. Урок у молодших класах так і назвали «В дорогу під крилами Ангела». Головне, що діти повірили в допомогу Ангела і казкових персонажів, які зажди допомагають. Їм залишається – бути дисциплінованими і чемними.

Практика переконує, що такий творчий підхід до навчання дітей дає позитиви. Діти дослухаються, вдумуються… Сподіваємося, що результати цих навчань будуть позитивними, а нагородою для нас всіх: і батьків, і педагогів і працівників ДАІ будуть їхні посмішки.

Також інспектори розповсюджували методичну літературу з вивчення Правил дорожнього руху: світловідбивні наклейки, які, до речі, допомагають своїм ефектом помітити пішохода як в темну пору доби, так і відблискують на сонці, дитячі розмальовки, плакати та листівки.

Про це повідомили у прес-службі УДАІ УМВС України в Івано-Франківській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Тернопілля: перший в ...

КОМЕНТАРІ