Головний приз Канн отримав турецький фільм за мотивами Чехова

Головний приз Канн отримав турецький фільм за мотивами Чехова

26.05.14 09:59 0 755
Турецький режисер Нурі Більге Джейлан отримав «Золоту пальмову гілку» 67-го Каннського кінофестивалю за фільм «Зимова сплячка». За головну премію Каннського кінофестивалю боролися 18 фільмів. Вперше після 1982 її завоював турецький фільм. Про це повідомляє "Радіо Свобода".

Картина тривалістю більше трьох годин створена за мотивами трьох творів Антона Чехова. Це сьомий фільм Джейлана. Три його попередні картини також отримали провідні призи Каннського кінофестивалю.

Кращою актрисою була визнана Джуліанн Мур за роль в «Зоряній карті», а кращим актором - британець Тімоті Сполл за «Містера Тернера». Російський фільм Андрія Звягінцева «Левіафан» отримав приз за кращий сценарій.

Водночас український режисер Мирослав Слабошпицький здобув одразу три нагороди «Тижня критики» з чотирьох можливих – включно з гран-прі – на цьогорічному Каннському кінофестивалі. Його дебютний фільм про глухонімих «Плем'я» – єдиний український фільм, який бере участь у конкурсних програмах цього року, і єдиний, який за 53-річну історію «Тижня критики» отримав таку кількість нагород.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: В Чернігівській області ...

КОМЕНТАРІ