Свободівці у війні за Україну

Свободівці у війні за Україну

26.05.14 08:52 0 1200
Близько сотні свободівців беруть участь в антитерористичній операції, сотні мобілізовані до Збройних Сил України або проходять навчання у лавах різних формувань. Ще більше – проходять навчання спільно з військовими та компетентними консультантами. Боротьба за Україну – справа честі для кожного свободівця. Левова частка тих, хто не бореться збройно, займається постачанням бійців.

Близько десяти свободівців – у батальйоні "Донбас", близько пів сотні – у батальйонах "Дніпро-1" та "Дніпро-2". Зокрема, у лави батальйону "Дніпро-1" влилися більше 20 свободівців із Донбасу, що змушені були залишити рідну область та вивезти звідти свої родини (створено картковий рахунок для їхньої підтримки http://www.svoboda.org.ua/dokumenty/inshi/050901/). Свободівці виконують бойові завдання у складі 8-го полку спецназу ЗСУ, у 95-ій та 79-ій аеромобільних бригадах, у 51-ій механізованій бригаді у Донецькій області, у мотострілковому батальйоні (зокрема там перебуває голова Харківської обласної організації ВО "Свобода" Олексій Миргородський), а також у місцевих батальйонах патрулювання "Слобожанщина" та "Харків". Також свободівці з різних областей у складі Збройних Сил виконують бойові завдання на Донбасі, зокрема біля Слов?янська та Краматорська. Свободівці Андрій Тірон та Олександр Бойко керують 2-м резервним батальйоном спеціяльного призначення Національної гвардії України.

Незважаючи на тотальний терор і бандитизм, що сіють каральні підрозділи Путіна, націоналізм на сході України тільки загартовується – тепер не на словах, а в крові та вогні. У тій же Донецькій області, у Великоновосільському районі, свободівці створили дієвий загін самооборони, який разом із батальйоном "Донбас" звільняв район від терористів. Звідти – знамените відео "Семен Семенченко виховує міліцію".

Ми молимося за життя та здоров?я свободівця, бійця батальйону "Донбас", який у результаті тяжкого бою з терористами у районі села Карлівка перебуває у критичному стані.

У батальйоні Національної гвардії на Миколаївщині проходить службу лейтенант Віктор Сідлецький – керівник Врадіївської районної організації ВО "Свобода", в. о. командира роти. Свободівець підтримує бойовий дух та високий рівень патріотизму вояків. З перших днів протистояння двоє луганських свободівців служать у батальйоні "Дніпро". У Старобільську свободівець Олександр П. очолює загін у 50 осіб, який входить до структури загонів територіяльної оборони. У Білокуракиному свободівець Руслан С. очолює загін територіяльної оборони, до якого входять зокрема і 15 свободівців. У Сватовому утворений загін із сватівських свободівців і місцевих патріотів у складі 30 осіб.

Від початку усіх події у складі 79-ї аеромобільної бригади на Херсонщині перебуває член Миколаївської міської організації ВО "Свобода" сержант Семен С. Свободівець охороняв позиції української армії на кордоні з Кримом, бере участь в охороні важливих державних об'єктів.

19-річний член Новоодеської районної організації ВО "Свобода" Артур К. разом із побратимом-прихильником "Свободи" Арсенієм у складі добровольчого батальйону територіяльної оборони "Донбас" борються з терористами на Донеччині. Вночі 23 травня сепаратисті поширили у соціяльних мережах брехливу інформацію про загибель миколаївського свободівця, що спричинило неабиякий розголос. Проте вже зранку націоналіст сам спростував цю інформацію і повідомив своїм побратимам, що з ним усе гаразд. Прихильникові ВО "Свобода" Анатолію П., який служить у районному військовому комісаріяті Миколаєва, свободівці забезпечили повний комплект військової форми.

Також свободівці займаються забезпеченням бійців. Зокрема, сумські свободівці здійснюють поїздки до військових частин, постачання провізії, амуніції та іншої допомоги . Усі кошти, що були спрямовані на розвиток організації, скеровувалися на закупівлю необхідних для військових речей. Зокрема, свободівці придбали близько десятка найменувань побутової техніки та понад сотню кілограмів харчів для військових Сумщини. На Охтирщині за допомогою свободівців питною водою було забезпечено цілу військову частину. Було підраховано, що загалом сумські націоналісті допомогли військовослужбовцям на суму близько 146 000 грн. Хмельницькі свободівці закуповують амуніцію для бійців, що виконують бойові завдання на Донбасі. Зокрема, перший заступник голови Хмельницької ОДА Одександр Симчишин спільно з ГО "Червоний Хрест" забезпечили для нацгвардійців із Хмельниччини 46 кг мила, 80 матраців, 80 ковдр тощо. Зараз триває робота щодо забезпечення засобами індивідуального захисту – бронежилетами та касками. Волинські народні депутати-свободівці Євген Мельник та Анатолій Вітів надали кошти на закупівлю партії бронежилетів для військових із їхнього краю. Попри виснаженість усіх ресурсів, Миколаївська "Свобода" продовжує регулярно надавати підтримку Збройним Силам України. За останні три тижні миколаївські свободівці подарували принтер на потреби екіпажу Великого десантного корабля "Костянтин Ольшанський". Для необхідного інженерного обладнання підрозділу Національної гвардії, що здійснює охорону важливого державного об'єкту, де проходить службу голова Врадіївської районної організації ВО "Свобода" Віктор Сідлецький, було надано 100 речових мішків, 13 ліхтарів та 130 літрів бутильованої води. Також свободівці регулярно забезпечують гвардійців цигарками та кавою. Миколаївська "Свобода" домовилася про поставку необхідних медикаментів за попередньо узгодженим переліком до військової частини спецназу в Очакові, а також мінно-торпедній частині та до пансіонату "Борисфен", де перебувають виведені з Криму військові. До того було надано 2,2 млн грн. Закарпатська "Свобода" відправила електрогенератор для 95 АЕМБ (що нині на Донбасі). Луганські свободівці опікуються старобільською частиною ЗСУ та новоутвореними загонами у Білокуракиному та Сватовому (у Старобільську загони територіальної оборони вже озброєні). Протягом двох тижнів свободівці постачали водою, харчами та іншим необхідним блокпості. Рівненські свободівці передали 300 комплектів військової форми на потреби батальйону територіальної оборони. На Чернігівщині свободівці регулярно проводять збір коштів, речей та продуктів для військовослужбовців їхнього краю, а також тих, які дислокуються на території області. Окрім того, народний депутат-свободівець Руслан Марцінків спільно з заступником Голови Верховної Ради України, заступником Голови ВО "Свобода" передали необхідну військову амуніцію воякам на прикордонній заставі в с. Грем'яч Новгород-Сіверського району.

Закликаємо усіх людей доброї волі ставати до боротьби за Україну або надавати посильну допомогу нашим бійцям. Передати засоби гігієни, надати фінансову допомогу волонтерським групам, що закуповують необхідну амуніцію, зрештою, передати яблук чи печива – це те, що під силу кожній родині. Тож не будьмо байдужими. Плекаймо українську силу!

Довідка. До теми пропонуємо статтю "Свобода" у боротьбі з сепаратизмом" http://www.svoboda.org.ua/dopysy/dopysy/050339/

Про це повідомили в прес-службі Львівської обласної організації ВО "Свобода"
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 1)
Попередня новина: Екс-тренер московського ...
Наступна новина: На Хмельниччині визначили ...

КОМЕНТАРІ