Велелюдний марш у вишиванках на відзначення Дня Героїв відбувся у Тернополі

Велелюдний марш у вишиванках на відзначення Дня Героїв відбувся у Тернополі

26.05.14 12:04 0 801
Урочистий марш у вишиванках зібрав чимало тернополян та гостей міста. Святкова хода розпочалася від проспекту Степана Бандери, а завершилась на Театральному майдані Тернополя. Очолили колону перший заступник голова обласної ради Сергій Тарашевський, голова ОДА Олег Сиротюк, міський голова Тернополя Сергій Надал. Її учасники – народні депутати, депутати органів місцевого самоврядування, представники громадських організацій, засобів масової інформації, молодь Тернопілля.

На Театральному майдані продовжились заходи у рамках відзначення Дня Героїв. Усі присутні хвилиною мовчання вшанували пам’ять загиблих за Україну, за бійців Небесної Сотні та військових, які й гинуть в боротьбі з бандитами та терористами на Сході.

Звертаючись до тернополян, Сергій Тарашевський наголосив: « у Теребовлі голова обласної ради Василь Хомінець взяв участь у відкритті пам’ятника на честь Героїв Майдану. Хто б подумав, що у незалежній Україні, у 21 столітті доведеться створювати меморіали світлої пам’яті про тих, хто поклав своє життя за нашу державу. Цей великий день заряджає нас, українців, силою духу, готовністю до боротьби, наснагою наших Героїв. Бо знову, на жаль, на нашу землю ласим оком заглядає окупант, знову гинуть наші лицарі духу. Ми переможемо, бо на нас дивляться із Небес наші Герої, і ми не маємо права зрадити їхні ідеали. Cлава Україні! Героям слава!»

Учасники ходи поклали квіти пам’ятника Степану Бандері та іншим звитяжцям визвольних змагань. Урочистості продовжилися концертом патріотичної пісні.

Про це повідомили у прес-службі Тернопільської облради
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Львівській області ...
Наступна новина: Леонід Прус: Батальйон ...

КОМЕНТАРІ