На Тернопіллі у Теребовлі встановили пам’ятник Героям Майдану

На Тернопіллі у Теребовлі встановили пам’ятник Героям Майдану

26.05.14 10:28 0 745
Урочистості відбулися у день Героїв, 23 травня. На постаменті три постаті. На них сліди від пострілів: у серце, у голову та у шию. Таким був задум автора , скульптора Микола Шевчука: адже так, стріляли снайпери, убиваючи майданівців.

Попереду викладений символіка майдану – бруківка та шина.

Пам’ятник освятили священики різних конфесій.

«За підтримки громади у Теребовлі відкрився перший в області, один з перших в Україні пам’ятник Героям Майдану.. Він буде нагадувати усім нам про ті буремні події, які відбувалися на Майдані, про тих Героїв нині сущих і тих, хто відійшов у засвіти. Це пам’ятник і тим нашим військовим, які гинуть на східних теренах України від куль озброєного до зубів агресора, захищаючи цілісність держави, - зазначив голова обласної ради Василь Хомінець. – Це символічний знак усіх борців уже за новітню українську державу. Та пам’ятаймо, що найкращим пам’ятником для тих, хто загинув чи втратив здоровя, борючись на зміни у державі, буде побудова такою України, про які мріяли вони, – європейська держава із чесними чиновниками, ефективними управлінськими рішеннями, добробутом та захищеністю кожного громадянина».

Міський голова Теребовлі Сергій Поперечний наголосив, що до ескізу пам’ятника Героям Майдану було внесено чимало пропозицій від громадськості. Кошти на його спорудження та облаштування також збирала громада та меценати, проводилися толоки, на які теребовлянці активно відгукувалися. Місце для встановлення монументу також було обрано не випадково.

«Це парк, де батьки ходять відпочивати із дітьми. Діти обов’язково розпитуватимуть, кому присвячений цей монумент, а батьки, переконаний, обов’язково розповідатимуть і про події, і про Героїв, що загинули за майбутнє», – розповів Сергій Поперечний.

Під тужливу пісню «Плине кача» громадськість поклала квіти до пам’ятника.

Про це повідомили у прес-службі Тернопільської облради
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ